Jan Barák
8. prosince 2018 • 07:38

Florbalový deník: Pro tento zápas jste přišel, pane Kettunene

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před startem šampionátu jsem dělal s finským koučem národního týmu rozhovor. Zajímalo mě, proč jsme za dva roky nedokázali na jeho domovinu vyzrát. "Proti tak silnému týmu musíte být perfektní 60 minut, to jsme zatím nebyli. Věřím, že takovýto výkon předvedeme na MS," opáčil Petri Kettunen.



Showtime nadešel! V sázce dnes od 16.00 bude druhé finále pro český mužský florbal v historii. Kdy jindy, než doma, by se to mělo podařit? V Göteborgu jsme si to osahali (3:6), v Rize 2016 byli 7 vteřin od prodloužení (3:4), do třetice to musí vyjít! Tedy snad.

Stezka k úspěchu bude klikatá, ale existuje! Povede před finské obranáře, zkušené psy Miku Kohonena (41 let), Juhu Kivilehta (36 let) a Tatu Väänänena (35 let). Hru vidí perfektně, jejich nohy už je ale k balonku ne vždy donesou zavčasu.

Také musíme více pálit, proti Finsku generujeme v zápasech s TOP trojkou světa nejméně střel, okolo patnácti na zápas. To je málo, kor pokud proti vám chytá možná nejlepší brankář světa Eero Kosonen.

193 čísel vysoká zeď má svou slabinu, při krytí pravé tyče mívá nohy posazené v opačném gardu, spekuluje nad přihrávkou. S ofenzivou mohou výrazně pomoci i obránci, dělostřelci Veltšmíd nebo Bauer dostřelí k brance i od půlicí čáry, pokud se přidá šikovný blok, síťka se zavlní. Však to znáte, co brankář nevidí…

Přejme si také, aby Češi měli průběh, vstřelili první gól a Finové museli hrát. Pak se může stát všechno!

SESTŘIH: Češi vypráskali Dánsko a jdou do bojů o medaile
Video se připravuje ...

Petri Kettunen po minulém šampionátu nahradil na české lavičce Radima Cepka a od té doby musel strávit od Finů šest porážek ze šesti zápasů. Jak to bude dnes?
Petri Kettunen po minulém šampionátu nahradil na české lavičce Radima Cepka a od té doby musel strávit od Finů šest porážek ze šesti zápasů. Jak to bude dnes?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud