Jan Jaroch
29. května 2011 • 16:48

BLOG: Rosol. Opomíjená zbraň pro Davis Cup

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

JAN JAROCH - Životní turnaj Lukáše Rosola, který už i spolu s kvalifikací vyhrál na French Open 5 zápasů za sebou, má blahodárný důsledek i pro český daviscupový tým, jenž bude po fiasku s Kazachstánem v září bojovat v baráži o zachování příslušnosti ke Světové skupině.



Zdá se, že se konečně objevil třetí tenista, jenž může výrazněji podpořit reprezentační kostru Berdych – Štěpánek, která se vzhledem k pokročilejšímu věku druhého jmenovaného stala křehčí, než by bylo žádoucí.

To Rosol, vytáhlý agresivní atlet se skvělým podáním, je v pětadvaceti na životní vlně. Možná vidíme po Jiřím Novákovi či Radku Štěpánkovi další příklad toho, že čeští tenisté dozrávají později. „Je to o dospělosti v hlavě a taktice, asi nám to trvá dýl,“ přemýšlel Rosol.

Na kontě má dosud jedinou nominaci do širšího kádru pro Davis Cup. Roku 2007 byl pátým mužem při pražské baráži s Federerovým Švýcarskem.

Zřejmě tam kapitána Jaroslava Navrátila neoslnil. „Je to přílišný individualista, do týmu nezapadl,“ prohlásil Navrátil letos, když vymýšlel nominaci na Kazachstán a Rosola ani neoslovil. Teď v Paříži mu po 1. kole už gratuloval.

„Říkal mi, že se mám držet,“ popisoval Rosol, na jehož 2. kolo ale kapitán ani nedorazil, přestože ten samý den sledoval Petru Kvitovou a dokonce jeden set utkání Lucie Hradecké. „Asi se díval v televizi,“ nechtěl český tenista hrotit těžko pochopitelnou situaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud