Jan Jaroch
2. srpna 2013 • 18:08

Štěpánkův kondiční trenér? Kvitová teď bude v těch nejlepších rukách

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle rovnice se mi náramně zamlouvá. A nepochybuji o tom, jaký bude její výsledek. Petra Kvitová + Marek Všetíček = návrat na špičku světového tenisu a snad i další grandslamové tituly.



Věřím, že tenhle kondiční trenér může pro českou šampionku v jistém smyslu znamenat to samé co Ivan Lendl pro Andyho Murrayho. Tedy poslední detail, který misky vah znovu převáží na stranu velkých vítězství.

V Česku zřejmě neexistuje větší odborník přes fyzickou přípravu tenistů, než je Všetíček.

Za léta, co se známe, jsem ho poznal jako inteligentního a uvážlivého muže, který své práci rozumí jako málokdo jiný. Kočkovitý pohyb po kurtu v podání veterána Radka Štěpánka je jen jedním z odznaků jeho skvělé práce.

Zná navíc skvěle prostředí velkého tenisu. Ví, jak se trénuje grandslamový vítěz a co je k tomu potřeba – Petr Korda pod ním vyhrál Australian Open 1998.

Kvitová v poslední době fyzicky zaostávala, tím pádem nebyla ani příliš vidět práce dalšího odborníka, jehož velmi respektuji – jejího tenisového trenéra Davida Kotyzy. Jestliže dostane do rukou znovu perfektně naladěnou a vysportovanou hráčku, vrátí se i jejich společné wimbledonské kouzlo.

Od kondice a pohybu na kurtu u Kvitové vše začíná a teď se dá věřit, že zase bude dobře. Ne hned, ale pokud vše skutečně zdárně klapne, v sezoně 2014 od ní čekám znovu velké věci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud