Jan Malý
1. června 2018 • 20:50

Co se stopery? Co se Schickem? Jarolím musí opět dumat

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážka 0:4 s Austrálií je pro český národní tým ostuda. Soubor kouče Berta van Marwijka sice ladí formu před mistrovstvím světa, ale na něm rozhodně nebudou patřit mezi favority a jejich tým se neblýská hráči, z nichž by soupeř neměl spát. Ale umějí hrát disciplinovaně, týmově, odhodlaně a být produktivní. Českému souboru dali mnoho podnětů k přemýšlení a trenéru Karlu Jarolímovi řádně roztočili hlavu.



Cílem přípravného kempu v Rakousku a dvou přátelských zápasů s Austrálií a Nigérií bylo, aby se český tým dostal do pohody a pracoval na svém sehrání před podzimní Ligou národů. O pohodě už nemůže být řeč, hrozivý debakl 0:4 od Austrálie ji odvál daleko za Alpy.

Trenér Karel Jarolím tak dál hledá složení optimální sestavy a páteční utkání mu moc nepomohlo. Pokud by z něj měl dělat zásadní závěry, spíš by některé varianty škrtal.

Už po několikáté v Jarolímově éře se ukázalo, jak palčivý je problém se stopery. Chyběl Marek Suchý a duel proti Austrálii nevyšel ani Jakubu Jugasovi ani Tomáši Kalasovi. Zatracení si jistě nezaslouží, Kalas toho od března ve Fulhamu moc neodehrál a Jugas za reprezentaci debutoval. Ale pro to, aby potenciálně mohli být nosnými body sestavy, musejí hodně přidat.

Druhá důležitá otázka – co s Patrikem Schickem ? Proti Austrálii nastoupil nejprve na pravém křídle, ve druhé půli operoval na hrotu. Ani na jedné pozici nevynikl. Jarolím se logicky snaží využít oba dobré útočníky, které má, tedy Schicka s Michaelem Krmenčíkem.

Jejich kooperace fungovala proti Číně, nyní moc ne. Kouč proto bude muset najít variantu, kdy si oba vyhoví, třeba hrát na dva klasické útočníky, případně vsadit jen na jednoho z nich.

Koubek: Hlavní rozdíl byl v proměňování šancí, máme s tím dlouhodobý problém
Video se připravuje ...

Jarolím po debaklu: Nejhorší porážka v historii? Je mi hrozně
Video se připravuje ...

Kopic po debaklu s Austrálií: Vyžrali jsme si to až do konce, je to smutný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud