Jan Podroužek
22. srpna 2015 • 20:06

Z Terminátora Kadeřábka se stal v bundeslize obyčejný chlap

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kulisy? Česká liga. Dres Sparty. Soupeř, ať už jakýkoliv, se brání, až na Viktorku Plzeň samozřejmě. A ve středu toho všeho Pavel Kadeřábek. Pila, která se zubí po lajně nahoru dolů, nikdo ji neunaví, nezničí, neotupí, nevím, co všechno ještě.



Druhý exteriér? Bundesliga. Dres Hoffenheimu. Soupeř, ať už jakýkoliv, se nebrání. Většinou naopak tvrdě útočí, modrobílí si nevydechnou. Zatím stáli proti Leverkusen a Bayern, dva týmy, které kvalitou Hoffenheim překračují. A ve středu toho všeho Pavel Kadeřábek…

Tentokrát je ale jeho výzor o hodně jiný. A je to velmi logické. Mladý 23letý obránce, který v Česku dostával přezdívky jako Terminátor a podobně, už tak nepůsobí. Ani nemůže. Takhle to nefunguje.

Kadeřábek překročil obrovskou výkonností propast. Průrvu, kterou netvoří jen fotbalové umění, ale také fyzická všestrannost, odolnost, k tomu obrovské psychické vypětí. A zvládat to musí uvnitř týmu, který patří do ligového průměru. Tedy víkend co víkend boj o prostinký život.

Na českém reprezentantovi je vidět už po krátké době, že mu zesílila spodní část těla. Tak rychle si Německo žádá pokrok. Rychlostně neplandá, ale už nevyniká. Fyzicky neodpadá, ale zase, už nevyniká. Technicky zaostává, hraje jednoduše, nekomplikuje si to, je málo v kombinaci.

Možná je to sebedůvěrou. Na tom v tuhle chvíli úplně nezáleží. Důležité je, aby nastával proces zlepšování. Usedání si v jedné z nejlepších a nejtěžších soutěží světa. A je to o to těžší, že Kadeřábek už si nemůže pomoct výjimečnou fyzickou připraveností. Ta je tu na normální úrovni.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud