Jan Vacek
13. února 2016 • 18:07

Psychická odolnost ano, v kvalitě ale musí Sparta ještě přidat

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta má za sebou první jarní ostrou bitvu. Na hřišti neoblíbeného Zlína vyhrála 2:1, zapsala cenné tři body. Nebyla to krasojízda, ale tři body jsou pevně uzamčeny v trezoru. Co úvodní duel Letenských ukázal? Že jim nechybí odolnost. Kvalitu hry ale musí rapidně navýšit.



Prakticky ihned po skončení podzimní části Synot ligy bylo jisté, že si Sparta na úvod jara projde očistcem. Los jí totiž snad ani nemohl přidělit horšího soupeře. Zlín. Venku. Na neoblíbeném stadionu. V prostředí, kde klub s „S“ na hrudi opravdu v lásce nemají. Navíc v situaci, kdy Fastav pod vedením trenérského stratéga Bohumila Pánika rozhodně neplatí za ligového otloukánka.

Existovalo spoustu důvodů, proč z toho zápasu měl být trenér Sparty Zdeněk Ščasný nervózní. A během prvního poločasu si je mohl ve svém notesu pro poznámky utěšeně zaškrtávat. Ospalý začátek, agresivní nástup Zlína. Těžký terén, vyprodaný stadion v ráži. A navíc první inkasovaný gól, těsně před odchodem do šatny.

Spartě se v úvodu jara dostalo všeho, čeho se bála. Položit se tím ale nenechala. Naopak. Po změně stran pozvedla hlavu, zlepšila se po všech stránkách a dvěma góly utkání otočila. Zcela zaslouženě. Navíc v situaci, kdy už se nemohla spolehnout na služby zraněného kapitána Davida Lafaty . Všechna čest. Tohle byl skutečný test psychické odolnosti Letenských. Prošli na výbornou.

Na čem je ovšem třeba zapracovat, je kvalita samotné hry. I když se Sparta ve druhém poločase zlepšila, stále to nebylo na úrovni, která by ji předurčila k boji o mistrovský titul. Stále bylo na trávníku příliš mnoho nesouladu, nepřesností. O prvním poločase ani nemluvě. Tentokrát to Pražanům ještě prošlo. Příště už by tomu tak ale být nemuselo. Co totiž tentokrát stačilo na Zlín, to by v bitvách s Plzní, Slavií či Mladou Boleslaví mohlo být proklatě málo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud