Jan Vacek
18. června 2017 • 23:03

Opory, vstávat! Lüftner, Jankto ani Schick nepředvedli optimální výkon

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když jsme před začátkem EURO v deníku Sport představovali současnou jednadvacítku, zařadil asistent trenéra Martin Svědík mezi opory tři jména. Michaela Lüftnera, Jakuba Jankta a Patrika Schicka. Logické volby, nic proti. Jenže hned v úvodním duelu nastal průšvih. Ani jeden z této trojice totiž neodvedl optimální výkon. Co víc, Lüftner s Janktem se k němu ani nepřiblížili.



Samozřejmě, důvodů, proč Češi podlehli Německu, najdeme víc. Minely gólmana Lukáše Zimy, těžká výzva pro Michala Sáčka na nezvyklém postu, ofenzivní impotence. Mezi příčiny neúspěchu je ale třeba zařadit i výkonnost výše zmíněného tria.

Popořadě. Michael Lüftner měl být pilířem defenzivy. Jenže on rychlonohé Němce nestíhal. Navíc kupil zbytečné chyby v rozehrávce, propadal pozičně. S ohledem na jeho post je to velká výstraha.

Jakub Jankto je vůbec největším zklamáním. V Itálii skvělý, dynamický, lehkonohý. V Tychy nevýrazný, často chybující, bez potřebné nadstavby. Proti Německu svému jménu nedostál.

Patrik Schick se v útoku rval statečně, v některých sekvencích bylo znát, že je opravdu někde jinde, než většina jeho parťáků. Jenže očekávaná nadstavba v podobě gólů nepřišla. Takže taky špatně. Bylo by příliš laciné po prvním utkání, navíc proti extrémně nabušenému soupeři, české lídry zatracovat. K tomu zatím není důvod, špatný zápas může přijít na každého. Nesmí se ovšem opakovat, navíc u všech tří.

Pokud chce jednadvacítka ještě přiživit postupové naděje, musí opory okamžitě na špičky. Bez nich to zkrátka nepůjde.

Vše o EURO U21 2017 najdete ZDE >>

Zima: Je to komplikace, teď musíme dva zápasy vyhrát
Video se připravuje ...

Simič: Teď už nesmíme dostávat góly, musíme je jen dávat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud