Jiří Punčochář
20. dubna 2012 • 14:01

Jednička pro Kometu. Na hvězdičku má času dost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za pár dní to bude přesně rok, co se trenér Zdeněk Venera oficiálně představil jako kouč hokejový Komety Brno. Klub jeho jméno do poslední chvíle tajil, přesto novináři na tiskovou konferenci přišli připravení. Nikdo nepochyboval, že by to měl být právě Venera, kdo může povadlé modrobílé barvy přijde vyleštit.



„Za to děkuju, ale stejně nevím, proč jste si tím tak jistí,“ řekl tehdy, lehce překvapený.

V nejkratší možné době, po první sezoně, o oprávněnosti očekávání přesvědčil sám. Nejen sobě, ale i Kometě tím výrazně zlepšil renomé. Vždyť tento klub ve své novodobé historii jen jednou splnil svůj sportovní cíl, a to když se zachránil ve své premiérové sezoně v extralize.

Teď právem sklízí chválu za to, jak prudce rozrazil dveře mezi nejlepší. Kometa je objevem letošní sezony, prvním týmem, kdo z předkola došel až do finále. Dravý útočník Jakub Svoboda si v jejím dresu vysloužil pozvánku do reprezentace, zahraje si o mistrovství světa.

Až opadne lítost z toho, že byla pět minut od vedení 3:1 v sérii a tím i od obrovské šance na titul, přijme i Kometa jedničku na svém pomyslném vysvědčení bez hořkosti.

A že ta jednička mohla být s hvězdičkou? Až tak Kometa být neskromná nemůže. Na hvězdičku má navíc ještě dost času, třeba do příští sezony. Karlovy Vary si finále taky napřed vyzkoušely, než jejich kapitán zvedl nad hlavu pohár.

Fanoušci Komety Brno, kteří sledovali poslední zápas letošní sezony a porážku svého týmu na velkoplošné obrazovce na náměstí Svobody v Brně.
Fanoušci Komety Brno, kteří sledovali poslední zápas letošní sezony a porážku svého týmu na velkoplošné obrazovce na náměstí Svobody v Brně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud