Jonáš Bartoš
17. září 2013 • 22:52

V Lize mistrů se chybovat nesmí. Plzeň se zbytečně sesypala

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

V čem spočívá síla favorita? V tom, že trestá sebemenší zaváhání. Přesně to potkalo Viktorii Plzeň v zápase Ligy mistrů s Manchesterem City. První poločas odehrála statečně, jenže po první chybě se domácí hra totálně zbortila. Úplně zbytečně, protože do úvodní branky Edina Džeka hráli Západočeši s velkým favoritem velmi dobrou partii.



V prvním poločase relativně slušné držení míče 40:60, několik slibných příležitostí. Viktoria Plzeň do přestávky statečně vzdorovala silnému favoritovi. Domácím pomohla tyčka a zákroky Kozáčika, nicméně na světelné tabuli svítilo stále skóre 0:0.

Pavel Horváth rozdával dlouhé, přesné pasy, velmi dobře hrál Limberský (až na zbytečné žluté divadélko), slušně fungovala i celá obranná fáze. Lidem se zkrátka sympatický výkon Plzně musel líbit.

Jenže krátce po přestávce přišlo zbytečné zaváhání, které domácí stálo zápas. Stačila jedna zkažená přihrávka Horvátha, rychĺý kontr, nedůrazné bránění Hejdy a už bylo zle.

Kompany si důrazně odmítá Daniela Koláře
Kompany si důrazně odmítá Daniela Koláře

Na začátku druhé půle City názorně předvedlo, co zdobí velká, silná mužstva plná velkých jmen. Agüero trestal laxnost Hejdy, když připravil gól pro Džeka. Rána Tourého zase opravdu chytat nešla, jednalo se o dílo hodné nejlépe placeného hráče Premier League. Dílo zkázy dokonal Agüero. Za deset minut tři góly a bylo hotovo.

„Remízu nechceme,“ vtipně skandoval plzeňský kotel za stavu 0:3. Je dobré, že alespoň nadšení fanoušků po vysoké prohře zůstalo. Plzeň prohrála poprvé po čtrnácti zápasech, v této sezoně teprve podruhé. A je to velká škoda. Český mistr v první půli dokázal, že i s nejlepšími týmy světa dokáže hrát.

Bohužel nezvládl osudnou desetiminutovku, což si proti celkům v Lize mistrů nemůže dovolit. Její hráči si to budou nyní určitě lépe pamatovat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud