Jonáš Bartoš
2. března 2017 • 05:00

Vrba do Sparty? Experiment nefunguje, trenér může probrat spící tým

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půjdu proti proudu - minimálně uvažovat o Pavlu Vrbovi na Letné musí. Přes nepodařené EURO jde pořád o kvalitního trenéra, co vyhrával tituly, dvakrát postoupil do Ligy mistrů a ovládl evropskou kvalifikaci. Takovou vizitku žádný český trenér v životopise nemá.



Sparta logicky kouká po tom nejkvalitnějším zboží, co je k mání. Čekat až na konec sezony by mohlo být pozdě, dle vývoje sezony se totiž po Vrbovi můžou ptát najednou i v Plzni či na Slavii. Přece západočeský manažer Šádek prohlásil, že ho raději uvidí zpátky na své střídačce, než někde u konkurence…

Že by se trenér vzhledem k západočeské minulosti měl Letné automaticky vyhýbat obloukem? Tenhle argument neberu. Vrba nikdy Spartu otevřeně nekritizoval, naopak vždy oceňoval kvality některých hráčů, navíc na letenských odchovancích hodně skládal svou reprezentační sestavu.

S jeho ambicemi ho v Česku uspokojí zejména tři kluby – Slavia, Plzeň a Sparta (dle aktuálního ligového pořadí), proto je logické, že si nabídku z Letné vyslechne. A když se obě strany v představách sejdou, proč by měl čekat, až se uvolní místo v Plzni?

Vrbův příchod by pochopitelně vyvolal obrovský poprask. Znamenal by nejspíš konec některých hráčů (kvůli kritice po EURO možná Michal Kadlec ), otázkou zůstává, jak by nového šéfa kousl Tomáš Rosický .

Hlavní věcí je, jestli se Sparta vůbec má odhodlávat ke změně. Davidu Holoubkovi fandím, klub v něm drží zapáleného mladého odborníka ctícího moderní trendy, navíc se znalostí letenské mládeže. Jenže kádr áčka se mu evidentně bortí pod rukama, přechodný experiment krytý sportovním ředitelem Tomášem Požárem nefunguje.

Pokud platí to, že za sebou nemá plnou podporu kabiny ani vedení, jen těžko vytáhne letenskou káru z bahna. Možností je počkat, až si Holoubek dodělá profilicenci, předat mu veškeré pravomoci, provětrat kádr a věřit, že opravdu dokáže uspět v následujících sezonách.

Vrba by mohl některé hráče postavit do latě hned. Nikdo mu nemůže vpálit, že za sebou nemá úspěchy ani zkušenost s nejvyšším dospělým fotbalem. Pokud pak bude mít výsledky, třeba postupně zapomenou i ti fanoušci, kteří jeho plzeňskou minulost nedokážou vymazat z paměti.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud