Jonáš Bartoš
8. ledna 2018 • 16:40

Coutinho je jiný Neymar. Nepůjde po Messim, Barceloně se vyplatí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaplatit za hráče přes 4 miliardy korun je šílené. Když navíc Barcelona naposledy masivně investovala do brazilské hvězdy, Neymar už po čtyřech sezonách pláchl za miliony do PSG. U Philippe Coutinha ale může vše dopadnout jinak. Brazilští kamarádi stejného věku jsou hodně odlišní a v případě posily z Liverpoolu se vzájemné partnerství Barceloně může vyplatit ještě víc, než v případě nejdražšího hráče planety.



Coutinho stál ohromný balík a v katalánském klubu má být jedním z tvůrců dalších úspěšných let mocného giganta. Naposledy s podobnou pompou na Nou Camp přestupoval Neymar , který ale už obléká úplně jiný dres.

Bát se, že by Coutinho po pár letech prchl podobně jako jeho slavnější reprezentační kolega? V tomhle případě by to mělo pro Barcelonu dopadnout lépe. A to z několika důvodů.

Coutinho si přestup z Liverpoolu doslova vytrucoval. Do Španělska chtěl už v létě, anglický celek nakonec povolil až teď, kdy šéfové z Anfield Road pochopili, že situace kolem brazilského šikuly je neudržitelná. „Splnil se mi sen,“ dokola opakuje pětadvacetiletý hráč.

Neymar při svém příchodu ze Santosu tvrdil víceméně to samé. Jenže dřímaly v něm trochu jiné touhy než v aktuální hvězdné posile. Neymar do klubu přišel s tím, že se chce brzy stát tím prvním, jasným lídrem, nejlepším fotbalistou světa.

To mu ale v Barceloně nemohlo vyjít. Na tuhle roli je předurčený Lionel Messi , což se nejspíš ještě pár let nezmění.

Když Neymar pochopil, že v týmové hierarchii se před božského Argentince nedostane, přijal novou výzvu a jako ofenzivní jednička dobývá vavříny jinde, v oáze miliardářů z PSG.

Troufám si tvrdit, že tohle u Coutinha nehrozí. Samozřejmě jde také o mimořádného fotbalistu a ambiciózního hráče. Ale do Barcelony nejde s tím, že chce být jedničkou před Messim.

Coutinho je jiným typem fotbalisty. Může hrát víc ze zálohy, spíš tvořit hru, do budoucna ideálně pasuje jako nástupce současného kapitána Iniesty . Nebude tím, kdo hodlá bořit střelecké rekordy, spíš se snaží podpořit týmové úspěchy v roli playmakera, případně ostřelovače z větších vzdáleností.

Jak moc Coutinho do Barcelony chce, ukazuje i jiný fakt. Podle informací ze Španělska šejkové v PSG Neymarovi slíbili, že mu brazilského kamaráda přivedou v létě. Coutinhovi nabídli luxusní plat, po Neymarovi druhý nejvyšší. Nicméně on za nabídku poděkoval a slušně ji odmítl.

Jeho snem je totiž Barcelona a hraní vedle největších hvězd, to za žádné peníze nechce vyměnit.

Philippe Coutinho, nová posila Barcelony, se představil fanouškům
Philippe Coutinho, nová posila Barcelony, se představil fanouškům

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud