Jan Haitl
7. ledna 2018 • 14:48

Klopp: Coutinho toužil po přestupu už od června. Loučíme se s přítelem

Autor: Jan Haitl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná rána z čistého nebe. O přestupu Philippe Coutinha z Liverpoolu do Barcelony se spekulovalo už od loňského léta. Přesto fanoušky „Reds“ rozesmutnil. Stejně jako trenéra Jürgena Kloppa, který se pro klubový web svěřil s detaily transferu za 160 milionů eur (4,08 miliardy korun). „S obrovským zdráháním dáváme sbohem dobrému příteli, úžasné osobě a fantastickému fotbalistovi, jehož jsme měli ve Philippe Coutinhovi,“ zní úvod dojemného prohlášení.



Brazislký kouzelník přišel do Liverpoolu už v roce 2013 a během let se v jeho dresu vypracoval v jednoho z nejlepších záložníků světa. Až přišla minulé léto nabídka z Barcelony. „Není tajemstvím, že Philippe chtěl přestoupit už od června, kdy o něj Barcelona poprvé projevila zájem,“ prozradil Klopp.

Přesto chtěli všichni na Anfield Road vlastní pílí vybroušený klenot za každou cenu udržet. Jenže… „Philippe byl neústupný vůči mně, majitelům a dokonce i spoluhráčům. Zoufale toužil, aby se tento přestup odehrál. Navzdory tomu se nám přes léto hráče podařilo udržet. S nadějí, že se nám jej podaří přesvědčit, aby zůstal a stal se částí projektu, který budujeme,“ zavzpomínal německý kouč.

„Liverpoolským příznivcům můžu říci, že jako klub jsme v rámci možností udělali vše, abychom přesvědčili Philippeho, že zůstat částí LFC je stejně lákavé, jako přesun do Španělska. Jenže on si je stoprocentně jistý, že jeho budoucnost patří k Barceloně. To je jeho sen a já jsem již přesvědčený, že nebylo v našich silách cokoliv změnit,“ posteskl si Klopp.

SESTŘIH Premier League: Burnley - Liverpool 1:2. Hosté rozhodli v nastavení
Video se připravuje ...

Že by se však obě strany rozcházely ve zlém? V žádném případě. „Philippe přinášel během svých pěti let fantastický vliv na celý klub a zůstávám zklamaný, že v něm nechce pokračovat. Díky vztahu, jež s ním máme, mu s těžkým srdcem přejeme mnoho štěstí,“ pokračoval.

„Navzdory tomu, že se mu nás nepodařilo přesvědčit, abychom jej v létě nechali odejít, hráč zůstával i po uzavření letního přestupového okna vždy věrný a zanícený pro pomoc při vítězstvích, podávání dobrých výkonů a každý den tvrdě trénoval v Melwoodu. Taková úroveň profesionalismu se na něm pozitivně odráží,“ vychválil kouč svého nyní již bývalého svěřence.

Zároveň přidal i vzkaz příznivcům Liverpoolu. „Je naprosto pochopitelné, že fanoušci budou zklamaní. Tak je to vždy, když se musíte rozloučit s někým speciálním. Je těžké pochopit, že jde o součást života, ale i fotbalu. Jednotlivci mají vlastní záměry, sny a životní cíle,“ sdělil dojemně.

„Hráči přichází i odchází. Takový je fotbal, ale náš klub zůstává silný. Dlouhou dobu jsme nebyli v lepší pozici, abychom mohli sehnat adekvátní náhradu. Nemůžete prodat srdce a duši Liverpoolu FC, ačkoliv si jsem jistý, že by ji mnoho klubů rádo koupilo. I když se loučíme s Philippem, pokračujeme na cestě za naším společným cílem. Vrátit na Anfield trofeje,“ uzavřel své povídání Klopp.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud