Jonáš Bartoš
14. října 2019 • 21:36

Promíchaná česká jedenáctka? Hazard s ostudou jde i za Šilhavým

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset změn v české sestavě na Severní Irsko? Výsledkem byl bídný start a tři branky v domácí síti za jediný poločas. A to ještě řadu dalších šancí hosté promarnili. Výkon základní jedenáctky v červeném zaváněl brutálním průšvihem, který zcela nezakryje ani zlepšení a snížení na 2:3. Chybu udělal i trenér Šilhavý, když se po Anglii rozhodl pro tak velký zásah do fungujícího týmu.



Pomalá rozehrávka, nezájem o balon, laciné chyby, fotbal takřka v chůzi. Totální chaos od hráčů, kteří v takovém složení nastoupili v reprezentaci úplně poprvé. Takhle nějak vypadal první poločas se Severním Irskem, který skončil 0:3.

Hrozící trapas jde i za Jaroslavem Šilhavým. Šel do razantní přestavby, místo aby podržel kostru týmu, co mu v pátek svalila Anglii.

Je logické, že slávisté s náročným programem potřebovali odfrknout, přípravné zápasy nabízí prostor pro změny. Jenže bez důrazných a atletických hráčů na křídlech, fungujících stoperů, kapitána Daridy a náročného přístupu s maximálním nasazením to vůbec nešlo.

Dát šanci těm, kteří při důležité kvalifikaci fandili svým parťákům na lavičce, možná vypadalo sympaticky. Hráči se pak nemohou cítit na vedlejší koleji, dostanou prostor, aby i oni ukázali, že do týmu právoplatně patří.

Jenže deset změn je zkrátka moc. Za české barvy šel do boje zvláštní mix hráčů, kteří se na trávníku při ostrém (byť přípravném) utkání sešli takhle úplně poprvé. Jen těžko dávali dohromady sehrané automatismy, rychle přišli o sebevědomí, které reprezentace nabrala v udatné bitvě se slavným Albionem.

Trenér Šilhavý musel o přestávce pořádně zvýšit hlas, hned čtyři hráče poslal rovnou do sprchy. Nástup kapitána Daridy, Čelůstky, Bořila, Ondráška, postupem času i Schicka a Masopusta znamenal výrazné oživení a přinesl dvě domácí branky, diváci nakonec neopouštěli Letnou úplně naštvaní.

V celkovém dojmu je to ale pořád prohra, po katastrofálním prvním poločasu mohl výsledek dopadnout ještě mnohem hůř. A český trenér už nyní ví, že si bez kostry týmu, kterou od svého nástupu na reprezentační lavičku pečlivě buduje, nemůže dovolit hrát.  

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud