Jonáš Bartoš
29. června 2022 • 13:40

Krmenčík: úprk před lidmi, nebo před kariérou? Na Plzeň má ještě čas

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpis v daleké Jakartě lze vnímat jako odklon od velké kariéry, na což je v 29letech u útočníka příliš brzy. Z Krmenčíkova pohledu ale dává exotická destinace smysl. Reálně ho z Brugg rok před koncem smlouvy při splnění platových podmínek mohl vykoupit pouze zahraniční celek. Pokud zájem z Evropy neodpovídal ideálním představám a přišlo zajímavé laso z Asie…



Nakonec proč ne. V Česku, kór kdyby přeci jen došlo na třaskavý návrat do Plzně, by jeho jméno rezonovalo všude. Neměl by klid, jakmile by zkazil zápas, schytával by to on i jeho nejbližší okolí.

Z osobního pohledu dělá dobře, že z místního prostředí uteče co nejdál a může se v klidu soustředit na fotbal a vstřebávat novou kulturu.

V obrovské metropoli se může stát uznávaným plejerem, očistit jméno, dávat góly a vyhrávat tituly. A co si budeme povídat, lukrativní smlouvou zabezpečí sebe i rodinu.  Až následující měsíce ukážou, zda to ze sportovního pohledu znamená konec velkých ambicí, nebo oživení po zpackané sezoně.

Krmenčík v rozhovoru pro deník Sport a iSport.cz před časem vyprávěl, že hodlá šlápnout do kariéry, po bídném roce ve Slavii oprášit své jméno. Trhat obrany, dávat góly a vyhrávat tituly. Daleko od českého rybníku a v pravděpodobně snažší soutěži to půjde snáz, lze očekávat, že by se mohl gólově probudit a v novém prostředí pookřát.

Krmenčík je kontroverzní postava, netradičním přestupem mimo evropské destinace znovu dává prostor svým „hejtrům“. Prý odchod za penězi, příliš brzká rezignace na sportovní růst. Ještě se rozebírá jeho uvítací video v angličtině, kde sice neodpovídá jako člen britského parlamentu, nicméně snaží se a je znát, že přeci jen udělal od prvního angažmá v Bruggách jistý posun.

Prostořeký útočník, který se nevyhýbá kontroverzním rozhodnutím a někdy si zbrklým jednáním zbytečně nadělá nepřátele (viz Plzeň), každopádně má právo na svobodné rozhodnutí. Odsuzovat a kritizovat je snadné, ale každý by si měl říct, zda by takovou lákavou nabídku v hráčově pozici odmítl.

Určitě je škoda, že mizí z dohledu opravdu velkého fotbalu, celkově mu ale pobyt v jiné kultuře může dát mnohem víc, než ještě kontroverznější návrat do známé Plzně. Třeba na něj v budoucnu dojde, v současné chvíli ale nenastal správný čas. Od událostí z Edenu je příliš brzy, což si nakonec uvědomily obě strany.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud