Karel Häring
16. června 2011 • 21:00

Desetimilionový náhradník Řepka. Kdo tomu uvěří

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

KAREL HÄRING - Fanoušci pražské Sparty dostali před prvním tréninkem týmu v nové sezoně ujištění, že Tomáš Řepka nikam neodchází, protože má ještě rok smlouvu a navíc o jeho služby zatím nejsou zájemci, kteří by klub oslovili.



Kapitána Letenských a modlu jejich příznivců tak prý čeká tvrdý boj o místo v sestavě v konkurenci s Erichem Brabcem a Tomášem Zápotočným a první trenér Martin Hašek podle svých slov nebude mít problém posadit nejzkušenějšího borce na lavičku náhradníků.

Všechno to zní tak přirozeně a bezproblémově, jenže realita je v porovnání s tím, co zaznělo na tiskové konferenci, jiná. Stačí se zaměřit na finanční stránku.

Sparta je sice tuzemský nejbohatší klub, ale může si dovolit platit přes dvacet milionů korun ročně (částka v případě zisku titulu) svým třem stoperům? Navíc v sezoně, v níž může počítat v případě postupu do skupiny Evropské ligy pouze s pětadvacetimilinovým bonusem – na rozdíl od loňské trojnásobně vyšší částce.

Nějaký velký přestup, z něhož by utržila miliony, po odmítnutí nizozemského Arnhemu v kauze Kadlec rovněž není na obzoru. I proto si nedokážu představit, že by klidně nechali sedět nejlépe placeného hráče ligy jen tak na lavičce náhradníků. Majitel Daniel Křetínský disponuje slušným kapitálem, ale nebude chtít rozhazovat tam, kde to není nutné.

Když se navíc vezme v úvahu, že teď nikdo nedokáže říct, jak by „Řepa“ reagoval na pozici náhradníka (totéž lze říct také o jeho věrných a hlasitých fanoušcích), stále to vychází na letní rozchod, ať už po vzájemné dohodě, nebo kvůli nabídce, v níž mu za léta věrných služeb nechtěli bránit...

Nicméně v jedné věci by Řepkovi ublížili a to, pokud by došlo na odchod v průběhu léta v tréninkové soupravě bez rozlučky na hřišti. Jak to vypadá, když klub dává sbohem své ikoně, předvedla nedávno Boca Juniors. Martin Palermo odehrál svůj poslední duel na stadionu La Bombonera. V rámci darů mu mimo jiné předali i jednu z branek.

Řepka, přes všechny své kontroverze, by si z pohledu Sparty zasloužil podobnou show. Dočká se jí?

Duben 2011, Zdvižený prostředníček, Další blikanec předvádí Řepka na jaře v Jablonci, když l divákům d hned dvakrát h ukazuje u zdvižený zprostředníček. Trest? Za vulgární gesta dostává stopku na dva zápasy, od klubu o pokutu 200 tisíc korun.
Duben 2011, Zdvižený prostředníček,  Další blikanec předvádí Řepka na jaře v Jablonci, když l divákům d hned dvakrát h ukazuje u zdvižený zprostředníček. Trest? Za vulgární gesta dostává stopku na dva zápasy, od klubu o pokutu 200 tisíc korun.

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud