14. března 2014 • 14:17

Obětovat krále? Může se to vyplatit

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začněme rovnou tam, kde jsme minule skončili. Tedy, proč není důležité míti Vaclíka. Rozhodně nejde o kampaň proti sympatickému sparťanskému gólmanovi (podporovanou Milanem Švengrem -vtip). Mezi brankáři je z hlediska počtu bodů králem dosavadního průběhu Gambrinus Fanligy.



Jenže při ofenzivní formě Sparty se zdá být až škoda vyplýtvat jedno místo z tříčlenné kvóty lídra na brankáře, který navíc vyjde na deset milionů, a málokdy se dostane přes sedm bodů. Takový Costa navíc připravuje góly, stejně jako Bořek Dočkal, který si připisuje asistence ještě pravidelněji, a Josef Hušbauer s Davidem Lafatou skórují. Proto jsem došel k závěru, že způsob, jak pro ně udělat místo, je úspora v brance.

A náhrady, výrazně lacinější, se najdou. Mladá Boleslav nyní sází na Jakuba Diviše (5,7 mil.) a vypadá to, že tým trenéra Karla Jarolíma bude schopný pravidelněji sbírat nuly. Navíc hraje z následujících šesti duelů čtyřikrát doma. Ale to si nechejte jen pro sebe, nerad bych, aby se o tom příliš vědělo (a zase vtip).

Zajímavý je také brněnský Václav Hladký či gólmani Slovácka (Melichárek, Heča) v domácích duelech. Právě v takových případech se může vyplatit i to, pokud vybíráte gólmany z týmů proti slabším soupeřům. Například Příbram v sedmi z deseti duelů venku neskórovala. Baník v šesti z devíti, Brno a Bohemians 1905 v pěti z deseti. Ne, tohle není vtip, i když čísla jsou to legrační. Zkrátka, jak zpívá Načeva, "možnosti tu sou".

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud