Klára Koukalová
8. ledna 2019 • 17:00

Berdych je v Česku nedoceněný. Plíšková je na řadě s grandslamem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisová sezona snad nemohla začít lépe. A pokud byste se mě zeptali, co je pro mě větším překvapením, tedy jestli titul Karolíny Plíškové z Brisbane, nebo úžasný návrat Tomáše Berdycha v Dauhá, odpovím jednoznačně: Berďa. Nehrát od poloviny června a hned se dostat do finále turnaje, to klobouk dolů. Sama vím, jak jsem se hledala, jen když jsem měla volno v listopadu a prosinci. 



Z Karolíny ale moc překvapená nejsem. V Brisbane umí hrát, vyhrála tam už před dvěma lety. Podmínky jí evidentně sedí. Kurty jsou tam rychlé, i menší dvorce jsou pod plachtou, což znamená, že máte pocit, že hrajete v hale. 

Navíc měla Karolína i dobrý los, nehrála s žádnou soupeřkou, která by ji měla přehrávat. To dokázala až ve finále Lesja Curenková, ale jak vedla 6:4, 5:4 a šla podávat, říkala jsem si, že ještě něco přijde.

Pořád je hrozný rozdíl mezi Plíškovou, která už byla první na světě, a mezi Curenkovou, která se pohybuje teprve krátce ve třetí desítce. Jediný rozdíl ve finále byl v hlavě, pořád to prostě není taková šampionka jako Karolína. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud