Květoslav Šimek
17. července 2016 • 05:00

Veselý na plac! V Davis Cupu se musí "obouchat" a Tsonga je výzva

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stojí na pokraji vyřazení, s Francií prohrávají ve čtvrtfinále Davis Cupu 1:2 a do dnešní bitvy týmových jedniček má jít proti Jo-Wilfriedu Tsongovi podle plánu čerstvě třiadvacetiletý Jiří Veselý. Těžká mise.



Není divu, že se v takovou chvíli probírá i to, zda by si třeba zkušený matador Radek Štěpánek nevedl lépe. Sám sice téma hned smetl ze stolu, protože se po pětisetové bitvě ve čtyřhře necítí na to, aby se s desátým hráčem světa pustil do další náročné šichty.

Přesto, neměl by víc šancí? Zvlášť poté, když i Veselý po páteční prohře s Pouillem hlásil, že v Davis Cupu zatím zdaleka nepodává výkony, jaké by si představoval. Že spíš než se soupeři, bojuje sám se sebou.

A právě proto by měl jít Veselý na plac. Kde jinde zkušenosti nabrat? Vždyť i Štěpánek při své premiéře v Davis Cupu před třinácti lety začínal v Ostravě dvěma zdrcujícími pětisetovými prohrami s Južným a Davyděnkem. Pořádně hořká zkušenost a rána na psychiku. Nepoložil se, zakousnul a i tohle z něj v konečném důsledku (mimo jiné) ukovalo stabilní oporu národního týmu.

Veselý může být časem stejně silným lídrem. Tenisové schopnosti a talent na to má. Pokud se k výzvám, nejen v Davis Cupu, postaví čelem jako Štěpánek, může jít daleko. A výzva jménem Tsonga na něj čeká už dnes.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud