Květoslav Šimek
22. února 2019 • 23:25

Poučné derby. Oceláři se probrali, Vítkovice nesmí polevit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po reprezentační přestávce prohráli třinečtí Oceláři všechny tři domácí zápasy. S Libercem (2:5), s Mountfieldem (1:5) i s Kometou (0:1). Vycouvali z boje o Prezidentský pohár, fanoušci žádali budíček.



Tým Václava Varadi a Marka Zadiny v Ostravě ukázal, že už není jen spícím obrem. Po minulém vítězství v Litvínově 5:0 předvedli Třinečtí obrat z 0:3 na 4:3. Ve Vítkovicích, které deset zápasů za sebou doma neprohrály a předváděly velmi dobré výkony.

Hodně cenný skalp. Ostravané sice byli naštvaní na spornou situaci ze 41. minuty, kdy se Jakub Lev natáhnul hokejkou po Martinovi Růžičkovi a sudí ho vyloučili za sekání. Hned pak hráli ve třech, když Petr Šidlík vyhodil puk na hraně plexi a střídačky. Dostali kontaktní gól na 3:2 a nakonec padli. Ale tohle jim skvěle rozjetý duel nesebralo.

Polevili, přestali být aktivní. Přesně to z brány popsal brankář Patrik Bartošák. „Když jsme jim hráli do těla, napadali je a tlačili, tak si ani nečichli,“ říkal gólman. „S takovým týmem, jako Třinec, nemůžeme přestat hrát, umí trestat.“

Oceláři ukázali, že umí zabojovat. Otočit i zdánlivě ztracený zápas. V tom bylo 110. moravsko-slezské derby poučné pro oba nesmiřitelné rivaly. Nepolevit a nevzdat. To je cesta k vítězství.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud