Květoslav Šimek
24. ledna 2020 • 21:44

Vítkovice jdou ke dnu, v extralize teď není žádný slabší tým

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkraty, výpadky, mizerná oslabení, kostrbatá ofenziva. Vítkovice v boji o udržení extraligy ztrácí dech. V tuhle chvíli není v lize slabšího týmu, od extraligového dna je dělí už jen bod. A Pardubice s Litvínovem zbrojí. Cítí krev.



Ostravané se v horečné snaze o posílení soupisky těsně před uzavřením přestupních termínů také snaží tým doplnit. Především o zkušené harcovníky a bojovníky. Přišli Miroslav Indrák, Tomáš Kubalík, Jan Hruška, Mislav Rosandič a naposledy Martin Dočekal. Ve snaze o oživení a otřes obětovali talentované mládí a odchovance. Pryč jsou Patrik Zdráhal, Šimon Stránský nebo Daniel Krenželok. Jenže místo vzestupu zatím Vítkovice spíš jen pomalu a jistě míří ke dnu.

Na ledě se jim v posledních zápasech nedaří prakticky nic. Dopředu jsou neškodné, přesilovky slabé. A hra do obrany? Katastrofa. Žádný z týmů neinkasoval víc branek (142). Co na tom, že mají záblesky, solidní momenty, když prakticky každá druhá přesilovka soupeře končí v klíčových momentech brankou?

Psychika a sebevědomí jde do kytek, Ostravané jsou schopni zápas ztratit během několika hluchých minut. Z posledních třinácti zápasů, které hráli pod vedením nového trenérského týmu ve složení Mojmír Trličík, Ladislav Svozil a Rostislav Klesla, vyhráli pouze čtyřikrát. Skóre z těchto duelů mají 34:47. Mizérie.

Pravda, Vítkovičtí zvládli klíčové bitvy v  Pardubicích (4:2) a s Litvínovem (5:3). Jestli se však chtějí v elitní soutěži udržet, musí bodovat i proti soupeřům nad sebou. Po dalším kole je možné, že nad sebou už budou mít všechny.

Vítkovice - Mountfield HK: Smoleňák byl důrazný na brankovišti, vyneslo to hostům třetím branku, 1:3
Video se připravuje ...

Vítkovice - Mountfield HK: Smoleňák zakončil nádherné sólo brankou, 1:2
Video se připravuje ...

Vítkovický obránce Lukáš Kovář během domácího utkání
Vítkovický obránce Lukáš Kovář během domácího utkání

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud