Michal Kvasnica
20. října 2018 • 21:11

Výkon Baníku proti Karviné? Zbytečný hazard s reputací

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Existují dva druhy optiky, kterou Baník může zpětně zanalyzovat svůj sobotní zápas proti slezskému rivalovi z Karviné, který skončil překvapivou remízou 1:1. Ta první je, že se Ostravští budou chlácholit za dobrý charakter, díky kterému vyválčili aspoň plichtu a do poslední minuty se rvali o tři body. Realita, nic přikrášleného. Jenže taková byla pouhá závěrečná půlhodina, navíc v přesilovce...



Pokud se chce Baník postupně zařadit zpátky mezi širší českou špičku, měl by se zamyslet nad svým výkonem v prvních šedesáti minutách.

Proč do derby jeho hráči nastoupili na půl plynu, kvůli čemuž jim gólman Jan Laštůvka několikrát velmi důrazně vynadal? Jen díky němu a zbytečnému vyloučení karvinského Letiče mají zlatý bod.

Laxní přístup, chybějící důraz, nepřesná rozehrávka a nulová síla vpředu. Baník si během prvního poločasu sáhnul na své výkonnostní dno, kterým se takhle pod vedením trenéra Páníka ještě neprezentoval.

Průšvih a zbytečný hazard se svou reputací před slušně zaplněným stadionem byl velmi blízko, Karviná totiž byla v plném počtu herně mnohem lepší, a ještě v 70. minutě před vyrovnávacím gólem Fleišmana spálila Gubou stoprocentní tutovku. V deseti...

A to je – při pohledu na tabulku, ekonomické možnosti a kvalitu kádrů – pro ambiciózní mančaft z Vítkovic nepříjemné zjištění.

Na druhou stranu, podrobná kritická analýza může Ostravské paradoxně posunout dál, než kdyby utkání s rivalem nějakou náhodnou brankou v závěru ještě otočili.

A jak na pozápasové tiskovce sympaticky naznačil sám kouč Páník, bude velmi důrazná. Spoléhat na návrat téměř 37letého kapitána Baroše by totiž bylo hodně krátkozraké.

SESTŘIH: Baník - Karviná 1:1. Ostrava i kvůli strašidelné první půli nečekaně ztratila body
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud