Miroslav Horák
30. prosince 2011 • 14:30

Netěšte se, čeká nás hokejová doba temna

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asociace progresivních koumáků. Anebo Asociace pomatených kazisvětů? Za ďábelskou hokejovou zkratkou APK můžeme poslední dobou vidět všelicos. Pěkné pokoukání to věru není. Kroky ligové šlechty, postupně vyplouvající na povrch, vyvolávají nebývalé pozdvižení.



Není lež, zmíníme-li, že drtivá většina hokejových fanoušků v zemi nad nimi sténá a vzdychá jako severokorejský lid, zdrcený úmrtím vůdce.

Těžko se zlosti příznivců divit, neboť to, co kluby předvádějí, tu dosud nebylo. Ligové dění se zvolna dostává do největší krize, nablízku je doba temna.

Budoucnost výkladní skříně českého hokeje si vzali na starost manažeři, kteří nejsou schopni svoje záměry představit. Co schopni, jim se do vysvětlování pochybného a nepřipraveného projektu vůbec nechce. Neobtěžují se tím.

Trefně to před pár dny popsal Robert Záruba. Komunikační katastrofa, pronesl na adresu manažerů. APK bez uzardění pohrdá fanoušky, kteří jsou přitom jejími blízkými partnery. Potřebujeme tě, ale do toho, jak má vypadat extraliga, ti nic není!

To elitní hokejové kluby (kromě Sparty a snad i Liberce) vzkazují svým návštěvníkům, pravidelně platícím vstupné, tedy i přispěvatelům na manažerské platy.

Každý, komu osud extraligy není lhostejný, by se mohl (měl) ozvat. Protože stačí ještě jeden vypečený oběd ve Velké Bíteši, jako byl ten poslední, a vy, milí diváci hokeje, najednou zjistíte, že soutěž, taková, jakou jste ji měli rádi, už dávno neexistuje. Prostě není.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud