Ondřej Škvor
18. února 2015 • 17:17

PRO a PROTI návratu: Těžký pro Kadlece i Spartu, ale může vyjít

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trefa do černého, nebo sázka na špatného koně? Obojí může v případě opětovného spojení Václava Kadlece a Sparty platit. Nabízí se mnohá pro i proti, přičemž u některých se stejná výhoda může proměnit v nevýhodu. Hranice je tenká.



Nejdříve argumenty pro:

1. Dvaadvacetiletý Kadlec hraje bez přehánění o svou budoucnost. Kariéra se mu víc než zadrhla a musí se předvést. Kvůli dalšímu angažmá v zahraničí i kvůli rozehranosti před domácím evropským šampionátem jednadvacítek. Z toho vyplývá, že motivaci musí mít přímo výjimečnou. Ta by mu měla pomoci k tomu, aby se přizpůsobil týmové taktice.

2. Přichází bundesligový hráč, který se v prestižní soutěži sice moc nepředvedl, ale také se v ní mohl něco naučit. Na českou ligu by to mělo bohatě stačit.

3. Zvýšení konkurence může znamenat zlepšení práce stávajících hráčů. Pro příklad se můžeme kouknout třeba do Plzně, kde příchod nových hráčů nakopl stagnujícího Daniela Koláře.

Přichod Kadlece nebyl jednoduchý, řekl Lavička. Ale přemlouvat ho nemusel
Video se připravuje ...

A teď důvody proti:

1. Útočník za podzim odehrál včetně reprezentačních utkání v šesti utkáních 250 minut, to je zoufale málo. Jeho forma je neznámá, navíc se Spartou netrénoval dosud ani minutu a přichází pouhých pět dní před jejím prvním jarním utkáním. A také – v jaké kondici?

2. Není jasné, na které pozici by měl Kadlec nastupovat. Jenom těžko na hrotu místo Davida Lafaty, což by mu vyhovovalo nejvíce. V každé další variantě, ať už pod hrotem, nebo na pravém křídle (levé má jisté Ladislav Krejčí), by ze sestavy vystrčil Herolinda Shalu, který vypadá na slušnou přestupovou trefu a jehož si v přípravě pochvaluje trenér Lavička i spoluhráči.

3. Do Sparty se moc nechtělo ani samotnému hráči. Ještě nedávno docela rázně prohlašoval: Do Česka ne! Svůj návrat musí považovat za stvrzenku na zahraniční neúspěch.

Závažnější jsou možná proti Kadlecově příchodu. Ale třeba hned to první pro, tedy Kadlecova zvýšená motivace, smete ze stolu všechny pochybnosti. Hráč i Sparta to ovšem budou mít složité.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud