Pavel Bárta
25. července 2013 • 15:48

V Českých Budějovicích se semkli a následují plzeňský model

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

O ambicích zatím nemluví. Je to pár hodin, co v Českých Budějovicích rozhodli, že tamní hokej bude zastřešovat společnost podporovaná a řízená slavnými odchovanci. Ve hře přitom nebylo jen domovské právo na Budvar Arenu, nýbrž budoucnost hokeje jako takového.



Jihočeští patrioti předčili projekt, proti němuž se zvedla vlna odporu. Lidi se neubránili pocitu, že nitky se táhnou až někam do pole za sedmero horami, kam jim unesli extraligu.

Ten boj semknul celý region, fanoušci se přiklonili na stranu legend. Parta kolem nich spláchla konkurenci otevřeností, jasnou vizí i tím, že v hokeji nespatřuje pouze kšeft.

Osobnosti dokážou udělat hodně. Pobláznit fanoušky, přilákat sponzory, vzkřísit zájem o hokej. Pokud jejich představy mají hlavu a patu, z trosek postaví palác. Martin Straka se svými lidmi o pár desítek kilometrů dál změnil vybílenou plzeňskou špeluňku k nepoznání. Klubu vrátil hrdost a čest, dovedl ho k prvnímu titulu.

Cesta vzhůru byla plná nesnází. Těžká bude i pro Jihočechy, kteří plzeňský model následují. Jsou teprve na začátku. Ale první krok mají za sebou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud