Pavel Janega
9. února 2011 • 15:24

Sparta lhala a podváděla. Proč tak hloupě?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ - V té Spartě asi zešíleli. Jiné vysvětlení pro jejich chování z posledních dnů zkrátka není. Postavit do zápasu hráče, kteří se omluví z reprezentace kvůli zranění a nemoci, to rozumný člověk neudělá. A už vůbec nedoufá, že se to ututlá. Pardon, ale tohle je zralé na Bohnice.



Kadlec, Pekhart a Pamič. To jsou tři hříšníci, kteří dokončili mazaný plán svých nadřízených: omluvit se z reprezentace, nastoupit pod jiným jménem a odehrát přípravný zápas proti Petrohradu.

„Kdo to zjistí?“ museli se plácat po zádech Chovanec a spol. „Napíšeme mezi střelce Pavla Kadeřábka a bude!“

Jenže – přepočítali se.

Na zápas dorazil fotograf. Pořídil snímky a vyvěsil je na oficiální web Zenitu Petrohrad. Podvod se provalil a odhalil, že Kadeřábkem byl ve skutečnosti Václav Kadlec.

Na dalších fotografiích se objevili i Pekhart a Pamič, původně tak zraněný, že ani nemohl nastoupit za Chorvatsko proti českým fotbalistům.

Chorvatský obránce Manuel Pamič je podle Sparty zraněný, jenže proti Petrohradu hrál. Ze zápasu Chorvatska s českou reprezentací se ale omluvil.Foto fc-zenit.ru
Úplně nejlepší na celé kauze je prohlášení Sparty, kterému uvěří – a to se na mě nezlobte – jen slepci. Vyznívá totiž hloupě, směšně až trapně.

Z vyjádření lze mezi řádky vyčíst, že ono se to vlastně všechno stalo z toho důvodu, že se všichni zázračně uzdravili, jeli na zápas, ale bohužel si nevzali sebou svoje dresy.

Kdo tomuhle, proboha, uvěří?

A to není všechno. Sparta navíc ujišťuje, že se nic neděje, protože a přece DNES informovala reprezentační jednadvacítku o tom, že VČERA tito hráči nastoupili do zápasu. Trochu pozdě, ne?

Rozumím, že Sparta nechtěla pustit své hráče na reprezentační přátelák před klíčovou bitvou s Liverpoolem, ale gentlemansky se s trenérem jednadvacítky Jakubem Dovalilem domluvit mohla. Třeba by Letenským vyšel vstříc.

Tohle jednání však není hodné profesionálního klubu.

Sparťanský útočník Tomáš Pekhart v souboji s brankářem Petrohradu
Sparťanský útočník Tomáš Pekhart v souboji s brankářem Petrohradu

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud