Pavel Ryšavý
2. června 2021 • 16:30

Vítězi MS se v neděli sluší poklonit. A co dál? Dál vůbec nic

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víte, co můžete vyvozovat z mistrovství světa v Rize? Jenom to, kdo měl nejlepší formu v daný okamžik, komu se na přelomu května a června zase vůbec nedařilo. Kdo měl trenéry, kteří se dovedli nejlépe a nejhůře rozhodovat. Jinak vůbec nic. Specifický šampionát vám o reálné hokejové síle dané země tentokrát nenapoví ani „ň“.



Zlatá medaile se bude blýskat úplně stejně jako ta, kterou vyhrála Kanada se Sidneym Crosbym na šampionátu v Praze v roce 2015. Historie pak časem taky zapomene na zvláštnosti MS v covidové sezoně. Jednou mistr světa, navždy mistr světa. Ocenění už hráčům, kteří velký titul vybojují, právem zůstane. Budou to ti nejlepší, kteří zrovna byli k dispozici. Navíc se pak tenhle úspěch pořádně oslaví. Aby ne, první místo si to zaslouží.

Jen pak vyzní ultra lacině, pokud za pár týdnů zazní klasická hokejová fráze: „Vidíte, jak se hokejový svět vyrovnává? Vždyť i Bělorusko porazilo Švédy a Německo si podalo Kanadu. Dnes už není slabých soupeřů.“ Naopak, pořád je. A svět silných a mocných je pořád dál a dál od těch, kteří se jen snaží, nebo tápou ve svém rozvoji.

Obrázek, jestli má země hokejovou sílu, si uděláte jinak. Dejte do mixéru výsledky na akcích, kam mohou všichni dorazit v plné palbě, přihoďte

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud