Petr Adam
25. ledna 2015 • 21:50

Dvě velká plus. Rosický a Čech ukázali, že se nenechají otrávit

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za týden skončí přestupové období a Petr Čech a Tomáš Rosický nejspíš zůstanou ve svých současných klubech. Je možné, že oba budou pravděpodobně dál v Chelsea i Arsenalu převážně náhradníky. Přestože oba na hřišti předvedli, že by si zasloužili silnější postavení.



Zvlášť Rosického situace vyhlížela ještě nedávno dost beznadějně. Větší zápasovou praxi než v klubu měl v reprezentaci a o jeho další budoucnosti trenér Arséne Wenger mlčel. Což si fanoušci mohli vyložit jako potvrzení toho, že s jedním z nejdéle sloužícím hráčů v současném kádru Arsenalu dál nepočítá.

Když Rosický o Vánocích vpadl do základní sestavy při ligové výhře nad Queen´s Park Rangers, vypadal k neudržení, vstřelil gól a sklidil zasloužené ovace. Muselo pro něj být mimořádně těžké se po dlouhé pauze nastartovat a nepodlehnout vnitřnímu pocitu, že si vás v klubu neváží tolik, jak byste si zasloužili.

Svůj vysoký nadstandard drží dál a ještě ho posouvá výš. Třeba jako naposledy při vítězství v Anglickém poháru nad Brightonem. Wenger rázem vysílá na jeho adresu výroky, které si budou fanoušci pamatovat: „Pokud milujete fotbal, milujete Rosického.“

Také Čech měl těžkou pozici. Po deseti letech dominance v brance Chelsea musel sledovat, jak rychle převzal jeho pozici Thibaut Courtois . Zvlášť v poslední době dostává stále více příležitostí a odvádí solidní výkony. Také trenér Blues José Mourinho si uvědomuje, že je potřeba ukázat Čechovi respekt navzdory tomu, že nechystá obrat v nastavené brankářské hierarchii.

Bez ohledu na to, kolik příležitostí ještě dostanou, už oba nejlepší čeští fotbalisté dokázali, že těžká zkouška nezlomila jejich fotbalové charaktery. To je další významná deviza, kterou budou moci nabídnout v létě případným zájemcům o své služby.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud