Radek Špryňar
10. ledna 2022 • 12:39

Svaz bez technického ředitele? Utajený Hašek je ideální volba

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdo nepřeje Jaroslavu Šilhavému neúspěch v březnové baráži a v důsledku vyřazení konec u reprezentačního týmu. Naopak, postup na mistrovství světa do Kataru by český fotbal moc potřeboval ze sportovního i finančního hlediska. Jenže na věci je třeba dívat se realisticky. Česko šanci na aktivní angažmá v Kataru má, ovšem rozhodně menší než jeho tři vyzyvatelé (Švédsko, Rusko, Polsko). A to nejen proto, že jeden či dva rozhodující duely sehraje na venkovních stadionech.



Proto je přinejmenším záhodno zabývat se už nyní možnými nástupci, respektive mít vytvořený seznam lidí připadající do úvahy, pokud to s postupem neklapne. Přemýšlet, uvažovat, kombinovat, stanovit si priority.

Doufám, že na Strahově takto uvažují, byť velení českého fotbalu doteď nepředstavilo sportovně-technického ředitele, což začíná zavánět fušerstvím a hodně nepovedenou fraškou. Právě on by totiž měl mít výběr nového trenéra v gesci a určit detailní parametry výběrového řízení. Jenže nikdo takový dosud ve strukturách FAČR není…

Zájem o pozici reprezentačního trenéra má Ivan Hašek. V rozhovoru pro deník Sport se k citlivé záležitosti jasně vyjádřil. V zahraničí je uznávanou personou, nejen v zemích třetího světa, kde v uplynulých letech trénuje, ale také třeba ve Francii. Nikdo z českých koučů nemá venku takové renomé. Hašek sice v tuzemsku téměř nepracuje, pro Čechy funguje v jakémsi utajeném režimu, což v očích některých snižuje jeho šance.

Důležité jsou ale schopnosti. Trenérské i manažerské. Hašek jich má dostatek. Když se obklopí schopnými spolupracovníky, mohlo by to krásně fungovat.

Smutné je, že chybí protějšek, s kterým by své představy probral.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud