Richard Šíma
15. února 2018 • 12:10

Vybírá si Baník správné posily? ANO. Povedl se majstrštyk

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asi nikdo neočekává, že Baník začne na jaře zničehonic vyhrávat a zápas od zápasu připisovat na konto tříbodové zisky. Neočekává to ani majitel Václav Brabec, třebaže ho zimní posilování stálo nemalé prostředky. Stejně tak lze mít pochyby o tom, zda všichni hráči, kteří do Baníku přišli a budou v něm brát zajímavé peníze, odvedou očekávanou výkonnost. Tak jednoduchý fotbal není a přímé úměry v něm nefungují.



Uvědomme si ale, z jaké pozice Baník hráče zajímavých jmen láká. Je předposlední. Na podzim propásl šanci přesvědčit své okolí, že je nejen ekonomicky, ale i sportovně stabilizován. Teď mu hrozí opětovný sestup. A přesto dokázal do svých řad přivést hráče jako Fillo, Fleišman, Procházka, Diop či Laštůvka. To je majstrštyk.

Baník není v pozici Sparty, Slavie nebo Plzně, aby mohl hráčům, které láká, nabídnout kromě naprosté jistoty v podobě setrvání v lize taky boj o titul či šanci zahrát si poháry. Baník nabízí boj o záchranu. Tu lepší perspektivu až ve druhé řadě.

Z tohoto pohledu jsou jeho šance přivést do klubu hráče, který bude nejen kvalitní, perspektivní, ale také se stane lukrativním zbožím pro případný prodej, stále ještě omezené. Nemluvě o časté nechuti hráčů z Čech stěhovat se na východ republiky.

Baník se potřebuje stůj co stůj zachránit. K tomu potřebuje zkušené hráče, kteří mu vesměs chyběli. Teď je má. Podobným způsobem už Brabec v příštích obdobích hýřit nebude.

Ostatně nebude mít důvod. Téměř všechny hráče stávajícího kádru má podepsané i na příští sezonu, kdy už by tým měl být sehranější. To je víc než solidní základ.

SESTŘIH důležitých momentů: Baník Ostrava - Slavia 2:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud