Tomáš Vrábel
9. června 2015 • 19:22

Stín korupce byl neúnosný. Růžičkův konec je logický

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nešlo o žádný zásadní posun v kauze kolem Vladimíra Růžičky, spíš ‚jen‘ o další svědectví rodičů, kteří měli platit za to, aby jejich syn ‚dostal šanci‘. Přesto tlak na reprezentačního trenéra zesílil natolik, že podal rezignaci. Zcela očekávaně.



Jediným hmatatelným důkazem je dosud audiovizuální nahrávka skrytou kamerou otce mladého hokejisty Miroslava Palaščáka, která je zvláštně sestříhaná a může být zavádějící. A podle všeho další materiály, které by Růžičku a jeho kamaráda Jiřího Moučku usvědčily z korupce, neexistují.

Svědectví dalších rodičů pro Radiožurnál je tvrzení proti tvrzení, i když se nebáli zveřejnit svá jména. Stejný význam má i vyjádření chomutovského manažera, že se Mouček tvářil jako agent a hledal pro hráče angažmá.

Podle toho, co zatím vyplulo na povrch, by Růžička od soudu nejspíš odešel s čistým štítem, stínu úplatkářství by se však nezbavil.

Růžička se po vypuknutí kauzy do svých vyjádření zamotal. Půl milionu od Palaščáka byl sponzorský dar nebo půjčka? Proč částku vrátil z účtu své ženy? Existuje na Slavii trezor, kam finanční hotovost uložil?

Po zmatených rozhovorech se ke kauze odmítal vyjadřovat, mluví za něj právník. Jenže teď přišla chvíle, kdy by měl promluvit a on promluvil - rezignací. V takové atmosféře dál nešlo vést střídačku reprezentace.

Růžička pro očistění svého jména i hokejového prostředí veřejně dosud neudělal nic a soud to za něj neudělá, pokud ho zprostí obvinění kvůli nedostatku důkazů. Zmíněný stín korupce by ho doprovázel dál, což se s rolí kouče národního týmu sloučit nedá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud