9. června 2015 • 18:59

Co řekli rodiče? Peníze žádal Růžička po telefonu, nešlo jen o Slavii

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle už Vladimír Růžička neustál. Objevila se svědectví dalších rodičů, kteří tvrdí, že odcházející trenér reprezentace po nich měl během svého působení ve Slavii žádat peníze za to, aby jejich potomci mohli pokračovat s hokejem. Co vyplývá z výpovědí, které přinesl Radiožurnál?



O peníze si říkal i Růžička

Růžičkovým jménem často jednal jeho kamarád Jiří Moučka. To už bylo zřejmé před mistrovství světa poté, co zveřejnil video podnikatel Miroslav Palaščák. Nyní však rodiče tvrdí, že je oslovoval také přímo Růžička. „Růžička si telefonicky řekl o sto tisíc," sdělila například bývalá hokejistka Jarmila pro Radiožurnál. Platit se mělo v hotovosti. "Vyrozuměla jsem tedy, že na ruku... Prostě bylo to pro něj… do kapsy…" Její syn nakonec odešel do univerzitní soutěže v zámoří.

Nešlo jen o Slavii

Kam až sahal Růžičkův vliv? To je další otázka, jejíž odpověď se neustále rozšiřuje. Vypadá to, že Růžička a Moučka totiž nejen řešili nejen záležitosti hráčů spojených se Slavií a slibovali angažmá v klubech, na něž neměl současný reprezentační kouč žádnou přímou vazbu. Ve výpovědích rodičů se hovořilo o Mostu, Šumperku či Brnu.

CELÉ VIDEO: Jak je to s Růžičkou a záhadným půl milionem?
Video se připravuje ...

Peníze dal pouze Palaščák

Na rozdíl od Palaščáka žádný z dalších rodičů nepotvrdil, že by Růžičkovi a Moučkovi na jejich návrhy kývli a peníze poskytli. Pouze Jiří Ptáčník přislíbil, že sežene 150 tisíc a jeho syn pak skutečně odehrál jedno utkání za Most. Když potom peníze nedal, synovo angažmá v klubu skončilo po jednom zápase.

Další nahrávky (zřejmě) neexistují

Celou Růžičkovu kauzu spustilo Palaščákovo video a další podobné nahrávky zřejmě neexistují. U soudu by se pravděpodobně Růžičkovi obvinění z korupčního jednání nepodařilo prokázat. Vlna výpovědí však znamená další mohutný zásah jeho už pošramocené pověsti. Růžičkova pozice u reprezentace dostala další zásah. A v úterý v podvečer se rozhodl sám rezignovat.

PROHLÁŠENÍ VLADIMÍRA RŮŽIČKY
S ohledem na pokračování mediální kampaně, která je proti mé osobě již od doby před domácím hokejovým šampionátem soustavně a účelově vedena, jsem se rozhodl odstoupit z funkce trenéra českého hokejového národního mužstva. Prezidenta Českého svazu ledního hokeje jsem o svém rozhodnutí již informoval.

Zdůrazňuji, že jsem se nikdy nedopustil ničeho nezákonného nebo dokonce trestného. Veškerá obvinění odmítám a budu se jim bránit tak, abych dosáhl úplného očištění svého jména.Rozhodl jsem se však, že nebudu členy výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje vystavovat nepříjemné povinnosti rozhodovat o mém setrvání u národního týmu, a proto ze své funkce odstupuji.

Zároveň tím získám čas na obranu proti všem lživým nařčením, která se v poslední době objevila, a do budoucna ušetřím český hokej a ČSLH negativního dopadu této pseudokauzy.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud