Zdeněk Janda
20. června 2011 • 12:24

Budoucnost Vokouna? Dost bylo Floridy...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ZDENĚK JANDA - Chceme tě, budeme s tebou jednat, určitě ti nabídneme smlouvu. Ale nic, nic, nic. Gólman Tomáš Vokoun se čtyři roky snažil, aby chabá Florida nebyla v NHL úplně pro smích.



Za podivně slátanou obranou a impotentním útokem patřil k nejvytěžovanějším brankářům soutěže, stabilně se drží mezi gólmanskou elitou. Právě dlouhodobá vyrovnanost patří k jeho největším devízám.

Ani jednou se mužstvo neprocpalo do play off, ale Vokoun je tím posledním, kdo se z toho fiaska dá vinit. Přesto mu klub ještě nepředložil nový kontrakt, i když o tom vedení od začátku sezony mluví.

A i kdyby se nakonec přeci jenom šéfové rozhoupali, zanedlouho pětatřicetiletý Vokoun si zaslouží lepší jednání. A hlavně lepší klub. Věhlasnější, s většími ambicemi.

Takže i když chápu, že jeho rodina je na Floridě spokojená a hlavně kvůli dětem je těžké se trmácet jinam, tak z hokejového hlediska ten čas dozrál.

Je na čase, aby si dvojnásobný mistr světa vyzkoušel, jaké je to být volným hráčem. To dobrodružství za to stojí. Jsem přesvědčený, že minutu poté, co se prvního července trh otevře, mu přistane na stole nějaká lukrativní nabídka. Vokoun je pořád „horké“ zboží.

Dost bylo Floridy. Teď už je na čase porvat se o Stanley Cup.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud