Zdeněk Janda
26. prosince 2014 • 23:27

Nový impuls od Gregora? Problémy Slavie jsou mnohem hlubší…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové derby odhalilo ve vší parádě stav obou „S“. Sparta je v pohodě. Hraje sebevědomě, nedopustila problémy jako v minulých zápasech, kdy polevila a vedení za to uštědřilo hráčům tučnou pokutu (200 tisíc korun). Tentokrát sparťané něco podobného nedopustili.



A když už se během druhé třetiny chtěli vrátit k laxnosti a profesorskému hokeji, rychle zařadili vyšší rychlost. A zase soupeři skoro nic nedovolili. Teď se dostáváme k druhému „S“. Slavia má problémy. Vážné. Ani slovenský kouč Dušan Gregor zatím nezafungoval jakou kouzelník.

Říká se, že s novým koučem přichází nový impuls. Častokrát to zafunguje tak, že tým hned napoprvé vyhraje. Ovšem to jsou případy, kdy se tým dostane do dočasné letargie. A právě trenér motivátor a hecíř ho vrátí na vítěznou vlnu. Jenže slávistické problémy jsou hlubší. Mnohem hlubší. To není jenom o hecování. O nasazení. O srdíčku.

Slavistická krize se nedá smáznout šmahem. Jde o systémové herní věci. A o to, že kvalita kádru pokulhává. Cesta k nápravě tedy bude složitý a dlouhý proces. S nejasným výsledkem. I když to ještě slávističtí šéfové nechtějí říkat naplno, podle mě už je třeba jasně vyhlásit: Úkol číslo jedna je záchrana! Pošilhávat po play off už je v současné době pošetilé.

Zázraky se občas dějí i ve sportu. Třeba se opravdu ještě pražský tým dostane do vyřazovacích bojů. Jenže naděje je téměř nicotná.

Slavia se ocitla v nejsložitější situaci od doby, kdy vyválčila extraligovou příslušnost (v roce 1994). Teď musí napnout veškerou energii k tomu, aby i v příští sezoně mohla být extraligová… Kouč Gregor zlepšil tréninky, je na hráče větší ras.

Cestu ke zlepšení načal dobře. Ale těžko se dá čekat, že z týmu najednou udělá vyhrávající mašinu. Spíš to budou jenom pozitivní záblesky. Ve slávistické situaci se ale budou muset fanoušci spokojit i s tím. Slavia si prochází peklem. A cesta ven není zrovna vydlážděná.

SESTŘIH: 31. kolo extraligy, Sparta Praha - Slavia Praha 3:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud