Hynek Preisler
14. května 2012 • 17:33

Tahoun Liberce Štajner není v nominaci, zlobí se právem

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG HYNKA PREISLERA | Jiří Štajner si svůj sen – podívat se na sklonku kariéry ještě jednou na velký turnaj – nesplní. Reprezentační trenér Michal Bílek se rozhodl nevyužít na EURO jeho služeb. Jeden z nejvýraznějších tahounů mistrovské jízdy Liberce to bere jako křivdu a dal ji najevo.



Zlobí se právem?
Podle všeho ano. Možná mu nevyšel podle přestav superfi nálový duel s Plzní, ovšem celkově si za ligovou sezonu zaslouží podtrženou jedničku. Navíc jarní příprava v Irsku, kde se po delší době objevil v národním týmu, mu vyšlag.

Zkušenost, snoubící se s vysokou kvalitou, tohoto spojení není nikdy dost. Jiří Štajner ho naplňuje. Nedělal si na mistrovství Evropy nárok na základní sestavu, neměl přehnané představy. Sám se viděl v roli jakéhosi žolíka, hráče, který by se v případně nepříznivého stavu mohl pokusit zvrátit průběh zápasu.

Ano, to je přesně to, v čem by Štajner mohl týmu na EURO „helfnout“.
Vzhledem ke svým kvalitám, zkušenostem i flegmatické povaze.

Michal Bílek má těžkou pozici, jeho seznam třiadvaceti vyvolených, který dnes oznámil, bude v následujících dnech podroben různým názorovým diskuzím. Jedni budou souhlasit, druzí mu budou spílat. V případě Štajnera bude platit nejspíš to druhé.

Je škoda vzdát se takového hráče.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud