2. července 2012 • 17:25

BLOG: Nic se měnit nebude, zvykejte si na španělskou nadvládu

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle vláda je u „koryta“ už čtyři roky. Španělé zůstávají přikováni na evropském trůnu a zdá se, že opozice nemá šanci. Celkem dvakrát se je snažila sesadit, ale bez úspěchu. Poslední pokus o vyslovení nedůvěry vyvolali sebevědomí Italové, jejichž řady neoslabila ani rozsáhlá korupční aféra zasahujících do těch nejvyšších fotbalových pater.



Snaha o změnu poměrů přitom měla ještě před finálovým hlasováním v Kyjevě poměrně hodně zastánců. Nejvíce bylo kritizováno ministerstvo pro zábavu fanoušků. Iniesta a spol. prý příliš nudí, diváci u televizních obrazovek při jejich manévrech usínají, prý to připomíná spíš házenou než fotbal.

Palčivý problém rozjel kolotoč diskusí prakticky ve všech putykách, v nichž pravidelně vysedávají odborníci při sledování nejpopulárnějšího světového sportu.

Španělská odpověď? Fantastický výkon, jemuž nelze vyčíst prakticky nic. Skvělá technika, nádherné přihrávky, krásné góly, suverenita, sebevědomí a jistota. To všechno v neděli večer na kyjevském stadionu předvedli.

Opoziční Italy zahnali do kouta a všem nespokojeným jasně ukázali: tudy vede cesta! My nic měnit nebudeme. S reformami na nás nechoďte. Tenhle systém funguje a fungovat bude.

Rebelové museli uznat, že žádná lepší alternativa momentálně není. Vždyť se při tomhle zápas ani nudit nemohli. Španělé prostě zůstávají na evropském trůnu naprosto zaslouženě na další čtyřleté volební období. Ten světový budou obhajovat za dva roky v Brazílii.

Chystá se tam fotbalová defenestrace? Pokud si španělská vláda povede jako dosud, není k ní důvod.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud