13. února 2012 • 15:02

Američan Foster bude hrát hokej za Spartu i v příští sezoně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký hokejový útočník Alex Foster prodloužil o rok smlouvu s vedením extraligové Sparty. Dosavadní kontrakt by sedmadvacetiletému hráči se zkušenostmi z NHL vypršel po této sezoně.



"Jsme rádi, že Alex chce u nás pokračovat. Je to kvalitní hráč a to jak herně, tak charakterově," uvedl kouč a zároveň sportovní manažer Sparty Josef Jandač.

Foster dosud v tomto ročníku nevynechal jediné utkání vedoucího týmu soutěže a ve 47 zápasech si připsal 21 bodů za 10 branek a 11 asistencí. S 11 kladnými body v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech mu patří mezi sparťany páté místo.

"Nebrali jsme Alexe proto, aby vyhrával produktivitu extraligy. Jeho přednosti jsou někde jinde. Při složité přestavbě kádru nám chyběl kvalitní defenzivní útočník a společně ještě s Ottou Sykorou se nám podařilo získat právě jeho," prohlásil Jandač.

Foster před příchodem do Sparty loni v červnu strávil několik sezon v týmu Toronto Marlies v AHL. V prvním týmu Maple Leafs nakoukl v sezoně 2007/08 ve třech duelech i do NHL.

Tomáš Rachůnek (vpravo) se raduje s Alexem Fosterem z gólu už na 4:1, Třinec ale nakonec dovedl zápas až do nájezdů
Tomáš Rachůnek (vpravo) se raduje s Alexem Fosterem z gólu už na 4:1, Třinec ale nakonec dovedl zápas až do nájezdů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud