18. srpna 2013 • 16:44

Neporazitelný! Bolt dotáhl jamajskou štafetu ke zlatu, sám má z Moskvy tři

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jamajčan Usain Bolt získal se štafetou na 4x100 metrů v Moskvě třetí titul a svou sbírku medailí z mistrovství světa zaokrouhlil na deset kusů. Vyrovnal tím rekordní bilanci americké legendy Carla Lewise. Oba mají ze světových šampionátů osm titulů stejně jako další americký běžec Michael Johnson. Jamajčané zvítězili ve finále před kvartetem USA.



Bez hvězdného Yohana Blakea nebyla jamajská štafeta tentokrát tak rychlá jako před dvěma lety na MS v Daegu nebo jako loni na olympiádě v Londýně, kdy lámala světové rekordy. O zlato se tentokrát museli Bolt a jeho parta dlouho obávat.


Ještě na poslední předávce byli lepší Američané, Usain Bolt byl nicméně v roli finišmena naprosto nedostižný. Svým dlouhým krokem nedal soupeřům šanci a v cíli byl o tři desetiny rychleji než stříbrný Američan Gatlin.

Bolt zopakoval zlatý hattrick z MS v Berlíně v roce 2009, kdy rovněž ovládl běhy na 100 a 200 metrů a štafetu. To samé předvedl na olympijských hrách v Pekingu a Londýně. Předloni na šampionátu v Tegu získal "jen" dvě zlaté po diskvalifikaci ve finále stovky.

4x100 m:
1. Jamajka (Carter, Bailey-Cole, Ashmeade, Bolt) 37,36,
2. USA (Silmon, Rodgers, Salaam, Gatlin) 37,66,
3. Kanada (Smellie, Brown, Richards-Kwok, Warner) 37,92,
4. Německo 38,04,
5. Nizozemsko 38,37,
6. Japonsko 38,39,
7. Trinidad a Tobago 38,57,
Británie diskvalifikována.


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud