Martin Hašek
10. srpna 2017 • 12:41

Soupeřky Hejnové? Domácí hrdinka i Američanka, které to v Evropě nejde

Vstoupit do diskuse
0
  • Vybojuje Hejnová další zlatou medaili?Vybojuje Hejnová další zlatou medaili?FOTO: Koláž iSport.cz

    Necelé tři měsíce poté, co se ocitla bez trenéra, jde překážkářka Zuzana Hejnová do finále mistrovství světa za unikátním zlatým hattrickem. Poté, co před dvěma lety v Pekingu jako první v historii své disciplíny obhájila titul, dnes od 22.35 (SLEDUJTE ONLINE ZDE>>>) útočí na další milník. Podívejte se na představení všech účastnic finále.

  • EILIDH DOYLEOVÁ (Velká Británie, 30 let)

    Eilidh DoyleováFoto Reuters

    Osobní rekord: 54,09
    Letošní čas: 54,36

    Domácí hrdinka a možný černý kůň. Velká fanynka skotského klubu Heart of Midlothian je evropskou šampionkou 2014, letos byla třetí v Lausanne a v Rabatu. Věří si na medaili. „Překážky jsou letos hodně otevřené. Je to tak těsné, že si zaběhnete osobák, nemusíte mít nic, ale můžete i vyhrát.“

  • CASSANDRA TATEOVÁ (USA, 26 let)

    Cassandra TateováFoto Reuters

    Osobní rekord: 54,01
    Letošní čas: 54,59

    Povahově nejotevřenější z amerických závodnic běhá stabilně a to je na překážkách její velká výhoda. Před měsícem byla v Londýně druhá na mítinku Diamantové ligy. Na minulém MS v Pekingu brala bronz.

  • DALILAH MUHAMMADOVÁ (USA, 27 let)

    Dalilah MuhammadováFoto Reuters

    Osobní rekord: 52,64
    Letošní čas: 52,64

    Rodačka ze čtvrti Jamaica na předměstí New Yorku už má stříbro z MS v Moskvě a vloni vyhrála olympiádu v Riu. Letos sice zaběhla super čas na americké kvalifikaci, ale v Evropě se jí nedaří. „Věřím ale, že dokážu předvést dobrý výkon. S velkými finále už mám zkušenosti,“ říká.

  • LÉA SPRUNGEROVÁ (Švýcarsko, 27 let)

    Léa SprungerováFoto Reuters

    Osobní rekord: 54,29
    Letošní čas: 54,29

    Půjde do svého prvního finále na mistrovství světa. Z loňského ME v Amsterdamu má bronz. Její předností je solidní rychlost. Na hladké čtvrtce však v zimě na halovém ME v Bělehradě s Hejnovou prohrála. „Čas pro mě není důležitý. Když vyhraju za 77 sekund, budu spokojená,“ říká.

  • ZUZANA HEJNOVÁ (ČR, 30 let)

    Zuzana HejnováFoto ČTK

    Osobní rekord: 52,83
    Letošní čas: 54,22

    Je to snad kouzlo, ale na mistrovství světa je Hejnová už potřetí za sebou, bez ohledu na kupu problémů během sezony, ve zlaté formě. Hotovo ještě není, ale vítězný hattrick je blízko. „Zuzka je určitě schopná běžet 53, a kdyby to stačilo, bude to super,“ líčí její trenérka Dana Jandová.

  • RISTANANNA TRACEYOVÁ (Jamaica, 25 let)

    Ristananna TraceyováFoto Reuters

    Osobní rekord: 54,15
    Letošní čas: 54,49

    Loňská finalistka olympiády patří k druhé vlně, která může usilovat o medaili. „Běhá pořád stabilně, to je pořád stejné. Může se tam někdo urvat, s tím počítáme,“ říká Jandová.

  • SAGE WATSONOVÁ (Kanada, 23 let)

    Sage WatsonováFoto ČTK

    Osobní rekord: 54,52
    Letošní čas: 54,52

    Zřejmě je sama překvapená, kam až se to dostala. Zatím se objevovala spíš v kanadských štafetách, v třiadvaceti letech má budoucnost.

  • KORI CARTEROVÁ (USA, 25 let)

    Kori CarterováFoto Reuters

    Osobní rekord: 52,96
    Letošní čas: 52,96

    Je nebezpečná. Její rychlý čas z americké kvalifikace lze brát s rezervou, ale výkon 53,36 z vítězné Diamantové ligy v Monaku zvoní. „Chci zlato, to je všechno, co řeknu. Usiluju o něj už dlouho,“ varuje.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud