17. května 2011 • 22:20

Matka olympijského vítěze: Zabila ho jeho žena!

Autor: ČTK, mjk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Matka olympijského vítěze v maratonu z Pekingu Samuela Wanjirua obvinila jeho manželku, že keňského běžce zavraždila. Jeho tělo pak prý shodila z balkonu, aby zakryla příčinu smrti. Podle matky šlo Muturiové o kontrolu nad majetkem slavného vytrvalce. Do Wanjiruova domu navíc dnes přišli truchlit další dvě ženy, které tvrdí, že jsou rovněž jeho manželkami.



Podle dosavadních informací místní policie Wanjiru skočil z balkonu svého domu v Nyahururu poté, co ho manželka přistihla v posteli s jinou ženou. Terezah Njeri Muturiová prý zamkla dvojici v ložnici a utekla.

"Njeri zabila mého syna. Proč nepřišla ke mně domů a nařekla mi, že spadl, když bydlím jen pět minut pěšky?" citovala dnes agentura AP Wanjiruovu matku Ann. "Já jsem sice nemocná, ale kdybych spadla z té výšky, tak se nezabiju. Maximálně si něco vykloubím," uvedla devětapadesátiletá žena.



Ta přišla do domu, kde Wanjirua se svou "známou" ženou bydlel, truchlit nad jeho památkou ve společnosti dalších dvou údajných běžcových manželek. Ty se podle agentury AP přihlásili k jeho odkazu den po jeho smrti. U řady keňských kmenů je polygamie běžná.

Obě dvě, Judy Wambuiová i atletka s mezinárodními zkušenostmi Mary Wacerová, nemohly při pohledu na osudný balkon udržet slzy. A obě měly se svou tchýní evidentně lepší vztahy, než Muturiová. Wambuiová dokonce pojmenovala své sedmiměsíční dítě právě po manželově matce.

Ta s ním prý v předvečer smrti ještě mluvila. "Byl šťastný jako obvykle. Nic nenasvědčovalo známkám deprese," poznamenala.

Samuel Kamau Wanjiru vyhrál i slavný maraton v Londýně
Samuel Kamau Wanjiru vyhrál i slavný maraton v Londýně


Okolnosti nedělního úmrtí čtyřiadvacetiletého atleta dnes začaly oficiálně vyšetřovat keňské úřady. Podle policejního mluvčího pracují s možnostmi, že Wanjiru skočil z balkonu dobrovolně, někdo ho strčil, nebo spáchal sebevraždu.

První keňský olympijský vítěz v maratonu měl s manželkou potíže už loni v prosinci, kdy ji a osobního strážce údajně ohrožoval kalašnikovem a skončil před soudem. Muturiová ale později obvinění z pokusu o vraždu stáhla.

Vítěz maratonů v Chicagu a Londýně osobní problémy v poslední době řešil alkoholem.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud