17. července 2011 • 13:32

Jelena Isinbajevová zahájila sezonu vítězstvím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová rekordmanka ve skoku o tyči Jelena Isinbajevová zahájila sezonu sobotním vítězstvím v Heusdenu-Zolderu a výkonem 460 centimetrů. V prvním závodě pod širým nebem od roku 2009 ruská olympijská vítězka bojovala vedle soupeřek i se silným větrem a deštěm a díky lepšímu zápisu pokusů porazila Němku Carolin Hingstovou.



"Je fajn být zase u toho, ale ty podmínky nebyly dobré," řekla Isinbajevová. "Při dobrém počasí bych určitě skákala výš, takhle jsem nechtěla podstupovat žádné riziko. Vítězství mi ale morálně pomůže," dodala ruská šampionka.

Devětadvacetiletá Isinbajevová vynechala celou loňskou sezonu. Závodní přestávku si udělala po nezdarech na mistrovství světa v Berlíně 2009 a halovém MS v Dauhá 2010. Letos v zimě už slavila úspěšný comeback v hale, když překonala 485 cm.

Venku Isinbajevová závodila naposledy v září 2009 v dějišti letošního MS Tegu. Tehdy měla za sebou krach z MS v Berlíně, kde nepřeskočila základní výšku, ale také světový rekord 506 cm z následného mítinku v Curychu. Nyní plánuje v přípravě na MS závodit 18. července v Luganu a 21. července v Luzernu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud