31. března 2012 • 11:26

Sprinter Gay vsadí na olympiádě všechno na stovku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý trojnásobný mistr světa Tyson Gay se rozhodl, že na olympijských hrách v Londýně poběží jen na závod na 100 metrů. O nominaci na dvojnásobné trati velký soupeř jamajské hvězdy Usaina Bolta po loňských zdravotních problémech usilovat nebude.



"Je rozumné soustředit se pouze na stovku po těch nezdarech, co mám teď za sebou. Na dvoustovce bych na to v kvalifikaci ještě neměl," řekl agentuře Reuters Gay, který loni musel předčasně ukončit sezonu a podrobil se operaci kyčle. Devětadvacetiletý sprinter proto chyběl i na mistrovství světa v Tegu.
   
Po trojnásobném triumfu na světovém šampionátu v Ósace v roce 2007, kde vyhrál závody na 100 a 200 metrů a štafetu, skončil Gay na olympiádě v Pekingu bez medaile v Boltově stínu. V Londýně by rád do své sbírky cenný kov z OH konečně přidala.

"V roce 2008 jsem vyšel naprázdno a přál jsem si být zdravý, abych měl šanci na medaili v Londýně. Chystám se na tři nejtěžší měsíce v životě, abych byl připravený na olympijskou kvalifikaci," uvedl druhý nejrychlejší muž historie na 100 metrů s časem 9,69 sekundy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud