17. dubna 2012 • 16:27

Trénink mě unavuje, do dvou let skončím, říká Isinbajevová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová chce do dvou let s atletikou skončit. Devětadvacetiletou světovou rekordmanku už ubíjí neustálý tréninkový dril.



"Trénovat je čím dál obtížnější. Tělo každým rokem stárne a je pořád těžší se připravit na závody. Když jsem na závodech, vždycky si říkám, že je to tak snadné. Ale pak slezu ze stupňů vítězů a padne na mě únava, že mám znovu trénovat," svěřila se dvojnásobná olympijská vítězka na webu laureus.com. "Ještě dva roky a pak skončím," prohlásila.

V zimě se Isinbajevová znovu vrátila na výsluní po ústupu ze slávy, který vyvrcholil roční závodní pauzou. V únoru ve Stockholmu překonala osmadvacátý světový rekord v kariéře, když v hale skočila 501 cm. Na mistrovství světa v Istanbulu pak získala čtvrtý halový titul a své první velké zlato od triumfu na olympijských hrách v Pekingu.

Jelena Isinbajevová pózuje před výsledkovou tabulí
Jelena Isinbajevová pózuje před výsledkovou tabulí

V létě v Londýně bude usilovat o třetí olympijské zlato. "Mou hlavní soupeřkou budu já sama, protože vím, jak vysoko mohu skákat i čeho jsou schopny ostatní tyčkařky," uvedla držitelka historického maxima 506 cm a jediná žena, která kdy zdolala pětimetrovou hranici. Podle kouče a současné přípravy je prý v jejích silách zlepšit se až na 510 cm.

"Z olympiády nemám obavy. Věřím si, protože všechno v mém životě teď běží, jak má," libuje si Isinbajevová, která se před necelým rokem rozhodla obnovit spolupráci se svým prvním koučem Jevgenijem Trofimovem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud