30. května 2012 • 09:36

Boltova léčba? Víc spánku a lepší životospráva

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jamajský sprinter Usain Bolt možná už našel příčiny svého nepovedeného vystoupení na Zlaté tretře Ostrava, kde v pátek běžel v zimě a protivětru průměrných 10,04 sekundy. Bolt před zítřejším závodem v Římě odhalil, že mu chyběla energie z důvodu nedostatku spánku a většího důrazu na životosprávu.



„Možná to bylo nedostatkem spánku, nebo jídla. Neměl jsem energii, na jakou jsem zvyklý,“ hodnotil Bolt po příletu do Říma.

„Od té doby se snažím hodně spát a jíst, jak mám. V trénincích se cítím lépe než v Ostravě, snad to podle toho bude vypadat i na dráze.“

Bolt svou ostravskou stovku analyzoval se svým trenérem Glenem Millsem, ale v technické části běhu odhalili jen malou chybu v postavení ramen uprostřed trati. Proto pomalý čas vysvětluje únavou.

Bolta čeká zítra v Římě další závod na 100 metrů a tentokrát potká tvrdší konkurenci než v Ostravě.

Znovu se utká s bývalým světovým šampionem Kimem Collinsem z ostrova Svatý Kryštof a Nevis, bude se ale muset vyrovnat i se svým krajanem Asafou Powellem a evropským šampionem Christophem Lemaitrem z Francie.

„Nikdo nemá rád, když mu to nejde. Ale že by z toho byl trend? Takovými věcmi se nikdy nestresuju,“ říká Bolt.

„Zažil jsem toho dost. I kdybych všechny závody do olympiády prohrál, nezáleží na tom. Vím, že mám jeden cíl a tím je olympiáda, kde chci předvést velké věci. Na velkých akcích jsem byl zatím vždycky ve formě. S trenérem máme program, jak být šampionem. A držíme se ho.“

Bolt v Římě také reagoval na slova Američana Justina Gatlina, olympijského vítěze z Atén a následně usvědčeného dopingového podvodníka, který před pár týdny oznámil, že Boltova show nudí a teď přichází jeho čas.

„Nechci být hrubý, ale Gatlin svoji šanci měl. Byl na vrcholu, ale říkat teď: Připravte se na Gatlinovu show, je legrační,“ sdělil Bolt.

„Nemůžete odepisovat Tysona Gaye, vrátil se Yohan Blake. Myslím, že Gatlin se bude muset vyrovnat s dalšími soupeři, než dojde ke mně.“

Usain Bolt nevynechal tradiční vítězné kolečko
Usain Bolt nevynechal tradiční vítězné kolečko

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud