30. května 2012 • 13:00

Šebrle si prodlouží kariéru ještě o rok, Dvořák ho pochválil

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Desetibojař Roman Šebrle nebude končit s kariérou po olympiádě v Londýně, chce u atletiky vydržet i v příštím roce. Letos se Šebrlemu zatím nepodařilo splnit olympijský limit, další možnost ale bude mít příští týden v Kladně.



K odchodu se stále nechystá. Roman Šebrle je rozhodnutý pokračovat v kariéře minimálně do jara příštího roku, kdy se koná halové mistrovství Evropy v Göteborgu. A nebrání se ani myšlenkám na letní mistrovství světa v Moskvě.

„Tahle sezona asi nebude poslední, asi bude ještě příští. Ta bude definitivně poslední,“ říká Šebrle. „Halová sezona bude stoprocentně. Letní mistrovství světa? To by se vidělo. Uvidím, jak bude vypadat tahle sezona.“

Sedmatřicetiletý Šebrle představuje ve světě desetiboje výjimečnou úchylku od normálu. V disciplíně, kde výkonnost většinou padá už po třicítce, se stále snaží bojovat s elitou.

„Už když jsem trénoval s Maďarem Attilou Zsivóczkým, říkal mi Roman Poslední Šebrle,“ říká Šebrle se smíchem. „Vzniklo to z tréninku v disku, kdy jsem pořád říkal, že si dám poslední pokus, až z toho bylo dalších čtyřicet hodů. Zabalíte to jednou, v atletice se nejde vrátit jako v hokeji.“

Šebrle o víkendu v Götzisu sice po rozpačitém začátku vynechal dvě disciplíny a závodil jen tréninkově, reprezentační šéftrenér Tomáš Dvořák ho ale ocenil.

„Prostál jsem tam dva dny s Erki Noolem (olympijským vítězem ze Sydney – pozn. red.) a říkali jsme si, že my jsme byli jiná generaci. Ti současní kluci jsou takoví jaloví.

Romanovi jsme mezi sebou museli sklonit poklonu,“ řekl Dvořák. „Atletický projev měl nejlepší. Úplně nejlíp běžel na čtvrtce. Sice ji pak nedoběhl, ale když proběhl na dvoustovce, řekl jsem jen: Ty bláho!“

Vztahy mezi Dvořákem a Šebrlem zůstávají složité, zvlášť po loňské mediální přestřelce, v které Dvořák obvinil Šebrleho, že závodí jenom pro peníze, což vyvolalo rozhořčené reakce z druhé strany.

Roman Šebrle při slavnostním defilé na Zlaté tretřeFoto Barbora Reichová (Sport)

Včera si ale společně sedli za stůl, aby propagovali kladenský TNT-Fortuna Meeting, kde se příští víkend Šebrle spolu s Adamem Sebastianem Helceletem bude pokoušet o olympijský limit.

„Byl bych rád, aby pro nás ten souboj vyzněl stejně, abychom se oba radovali z áčkového limitu. Ve dvou se na olympiádu jede lépe,“ říká Šebrle.

Souboj Šebrleho s Helceletem o limit bude hlavním tahákem mítinku, kterého se zúčastní i Kazach Dmitrij Karpov nebo Rakušan Roland Schwarlzl.

Pořadatelé vyjednávají i o startu Bělorusa Andreje Kravčenka. Mezi ženami organizátoři vyjednávájí s ruskou světovou šampionkou Tatianou Černovovou, na startu budou i reprezentantky Eliška Klučinová a Kateřina Cachová.

(zleva) Brent Newdick, Roman Šebrle a Darius Draudvila na stovce při desetiboji v Kladně
(zleva) Brent Newdick, Roman Šebrle a Darius Draudvila na stovce při desetiboji v Kladně

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud