27. června 2012 • 11:01

Koulař Žalský postoupil do finále ME třetím nejlepším výkonem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Českým atletům se na mistrovství Evropy v Helsinkách zatím daří. Koulař Antonín Žalský potvrdil letošní formu a postoupil bez problémů do finále třetím nejlepším výkonem. V semifinále jsou všichni tři muži v běhu na 400 m překážek, z rozběhu na 100 metrů prošla i sprinterka Kateřina Čechová.



Jednatřicetiletý Žalský, osmý z minulého ME v Barceloně, dnes předvedl dokonce třetí nejlepší výkon 19,94 metru, ale svému vystoupení žádnou důležitost nedával. "Třetí místo nic neřeší. Důležité bylo postoupit. Byla to povinnost, ale ulevilo se mi, že se to povedlo hned prvním pokusem. Měl jsem klid. Tělo funguje, jak má," řekl Žalský.

Finále má na programu v pátek. "Den pauzy mi moc nevyhovuje, ale poležím a uvidím, co ze mě vypadne," dodal. Na medaili podle něj může stačit při neúčasti favoritů 20,50 metru. "Když to nepokazím, tak v osmičce bych měl být," uvedl.

Čechová se do semifinále protáhla jako předposlední s časem 11,53 sekundy. Po chybě na startu už se semifinále moc nepočítala. "Podlomilo se mi koleno," řekla smutně. Nakonec její výkon těsně stačil a večer ji čeká semifinále. "Musím to napravit," prohlásila odhodlaně sprinterka, jejíž osobní rekord je o 21 setin rychlejší.

Semifinále čeká překážkáře Josefa Proroka, jedenáctého muže rozběhů, který dva týdny vinou svalového zranění netrénoval. Z 12. místa postoupil Václav Barák a znovu se představí i talentovaný mladík Michal Brož, jenž si časem 50,91 vylepšil osobní rekord.

Vyřazeni byli devatenáctý koulař Ladislav Prášil a výškařka Oldřiška Marešová, kterou v posledních týdnech trápilo zranění. Skočila 183 cm a obsadila 17. místo.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud