19. července 2012 • 09:55

Maslák chce v Monaku proti hvězdám za hranici snů

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je sice čerstvý mistr Evropy, takový závod, jaký ho čeká v pátek v Monaku, ale čtvrtkař Pavel Maslák ještě v životě neběžel. Na startu závodu Diamantové ligy potká všechna esa světové čtvrtky včetně dvou olympijských vítězů. A doufá, že zaútočí na prestižní hranici 45 sekund.



Bude to běh čtvrtkařských králů. Američan LaShawn Merritt, olympijský vítěz 2008 a lídr světových tabulek. Američan Jeremy Wariner, olympijský vítěz z Atén. Úřadující mistr světa Kirani James z Grenady. Hvězda budoucnosti Luquelín Santos z Dominikánské republiky. A nejrychlejší Evropané – Brit Martyn Rooney a belgická dvojčata Kévin a Jonathan Borléeovi.

To je pohádková startovní listina zítřejší čtvrtky na Diamantové lize v Monaku. Mezi těmito jmény poběží i Pavel Maslák, úřadující mistr Evropy.

„Těším se strašně moc. Je to neskutečná konkurence,“ říká Maslák. „Chtěl bych si zaběhnout s o hodně lepšími. Doufám, že mě vytáhnou k lepšímu času. Věřím, že se poběží rychle a užiju si to.“

Maslák na nedávném evropském šampionátu v Helsinkách závod na 400 metrů suverénně vyhrál, s nejlepší konkurencí se však potká až teď. Maslák letos už dvakrát vylepšil národní rekord, který předtím držel Karel Kolář dlouhých 34 let.

Jeho dosavadním maximem je výkon 45,17 sekundy z červnového závodu v Turíně. Maslák by se však rád dostal pod hranici 45 sekund, což pro čtvrtkaře znamená podobnou hranici jako pro sprintery na stovce čas pod deset sekund.

„Záleží na podmínkách, a ještě jakou dostanou dráhu. Nejspíš to budou jednička, nebo osmička, které nejsou tak výhodné. Ale myslím, že by v téhle konkurenci ta hranice mohla padnout,“ přemítá Maslák, který se na ostrý závod Diamantové ligy chystá poprvé.

„Už jsem závodil v předprogramu juniorů, ale dá se říct, že tohle je moje první Diamantovka. Těším se, jak nás diváci poženou dopředu.“

Hlavním cílem však samozřejmě zůstává blížící se olympiáda, na kterou Maslák v posledních dnech trénoval v Nymburce.

„Forma zatím vypadá tak normálně, tréninkově. Nevím, jestli bude teď, ale doufám, že na olympiádě bude větší než ne Evropě,“ věří Maslák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud