2. srpna 2012 • 18:35

Trojskokan Idowu je neviditelný muž. Nekomunikuje ani s trenérem

Autor: tem
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi trojskokany je Phillips Idowu nepřehlédnutelný. Vlasy mu svítí výraznými barvami, v obličeji má několik piercingů a na nohou nosí bílé podkolenky. Šéftrenér britské atletiky Charles van Commenee přesto tvrdí: „Mluvíme o neviditelném muži.“ Třiatřicetiletý obhájce stříbra z Pekingu totiž nekomunikuje s britským atletickým svazem ani se svým trenérem. Van Commenee označil kontakt se závodníkem za mrtvý.



Zatímco ostatní britští atleti odjeli na závěrečný předolympijský kemp do Portugalska, Phillips Idowu zůstal doma. Spustil tak vlnu dohadů, zda se vůbec na Hrách objeví. Kvůli zranění zrušil v posledních týdnech několik startů a neobjevil se ani na červnovém mistrovství Evropy v Helsinkách.

Podle slov šéfa britské výpravy Andyho Hunta se však Idowu už stihl dát zdravotně do pořádku. „Vím, kde Phillips je. Ladí formu,“ sdělil s tím, že se závodník už brzy objeví „v prostředí Her.“

Podle některých zdrojů trénuje Idowu ve východním Londýně a v ústraní se připravuje na souboj s Christianem Taylorem ze Spojených států, mistrem světa a vedoucím mužem letošních tabulek.

V tuto variantu doufá i trojskokanská legenda, světový rekordman Jonathan Edwards. „Myslím, že se mu nechtělo jet na dvoutýdenní tréninkový kemp.

Zvolil si vlastní cestu – doufám, že to tak doopravdy je, raději než aby šlo o vážné zranění,“ uvedl bývalý britský reprezentant pro BBC. „Bylo by opravdu velmi smutné, kdyby nemohl kvůli zranění závodit. Ale přesně tohle je pro Phillipse příznačné. Všichni pochybují o jeho zdraví a on se pak objeví a všem ukáže, že byl celou dobu v pořádku,“ dodal.

Objevit se Idowu musí nejpozději v neděli. Závod trojskokanů je na programu v úterý 7. srpna, závodníci se ale musí v olympijské vesnici registrovat přinejmenším 48 hodin předem.

Šéftrenér van Commenee je ale přístupem bývalého mistra světa i Evropy a stříbrného medailisty z Pekingu zklamaný. „To, že se rozhodl nejet na kemp, poškozuje v mých očích jeho přípravu. Phillips svého trenéra viděl naposledy před více než dvěma týdny. Od té doby napsal jen několik zpráv,“ uvedl. „Nejde mi na rozum, že se k nám v posledních týdnech před olympiádou obrátil zády.“

Přestože je nizozemský šéf britské atletiky zklamaný, válečnou sekeru nevykopává. „Budeme Phillipse podporovat, pokud to potřebuje, jako jsme to ostatně dělali uplynulých dvanáct let,“ vzkázal jedné z největších medailových nadějí britské atletiky.

Philip Idowu s olympijskou pochodní
Philip Idowu s olympijskou pochodní

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud