25. října 2012 • 14:20

Bývalá „rychlá holka“ Hejnová zvažuje účast ve štafetě na HME

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bronzová olympijská medailistka Zuzana Hejnová si zatím není jistá, jestli bude startovat na halovém ME v Göteborgu. Úspěšná ženská štafeta na 400 metrů už dostala pozvánku. Hejnová, která nedávno opustila tréninkovou skupinu Rychlých holek, ale ještě nemá jasno o svém programu pro halovou sezonu.



Letos slavily bronzové medaile na mistrovství Evropy, dostaly se do finále olympiády. Členky čtvrtkařské štafety mohou o další úspěch usilovat i příští rok v březnu na halovém evropském šampionátu v Göteborgu. Zuzana Hejnová, která po olympijské sezoně opustila skupinu trenérky Martiny Blažkové zvanou Rychlý holky, ale zatím účast nepotvrdila.

„Vím, že můj nový trenér Dála Kupka by chtěl, abych byla připravená na štafetu. Ale zatím jsme se o tom nebavili. Zatím neznám plán na léto,“ vysvětluje Hejnová. „Je otázka, jak se k tomu trenér postaví, když mu řeknu, že bych chtěla zkusit první kola Diamantové ligy. Určitě bych ráda holkám pomohla. Ale letní sezona je přece jenom důležitější.“

Hejnová se specializuje na letní disciplínu 400 metrů překážek, v které získala senzační bronz na letošní olympiádě v Londýně. Prestižní a finančně dobře ohodnocená Diamantová liga startuje už 10. května v Dauhá, devět týdnů po konci evropského halového šampionátu v Göteborgu.

„Mistrovství Evropy je poměrně pozdě, ale ještě to nechávám otevřené,“ říká Hejnová. „Pár závodům v hale se nebráním. Ale zvlášť soustředit bych se na halovou sezonu nechtěla.“

Hejnová zvolila podobný přístup i před letošní sezonou, kdy nakonec česká štafeta na halovém mistrovství světa v Istanbulu neobhajovala bronzové medaile z předchozího šampionátu v Dauhá.

V úspěšné štafetové sestavě jsou ještě Denisa Rosolová, Jitka Bartoničková a Zuzana Bergrová, které se nadále připravují ve skupině Rychlých holek pod vedením trenérky Martiny Blažkové.

Situaci pozorně sleduje i reprezentační šéftrenér Tomáš Dvořák, který se kloní k tomu, aby česká štafeta v Göteborgu startovala i při případné neúčasti Hejnové. V záloze je například půlkařka Lenka Masná.

„Štafeta nominována je, ale bude důležité, abychom měli čtyři zdravé a připravené holky,“ řekl Dvořák. „Bavili jsme se na trenérské radě o časovém průměru, který by holky měly mít, aby se štafeta vrátila se ctí. Nebylo by na místě, aby finalistky z olympiády a bronzové z mistrovství Evropy skončily na šestém místě.“

Pozvánky do Göteborgu dostaly ženské štafety Česka, Ruska, Ukrajiny, Velké Británie a Francie, startovat bude i tým domácího Švédska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud