Martin Hašek
2. listopadu 2012 • 04:00

VIDEO: Kráska Baďurová bude tančit: Hlavně si nezlomit podpatek!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hurá do tance! Bývalá tyčkařka Kateřina Janků, dříve Baďurová, zítra vystřihne čaču na úvod prvního večera dalšího ročníku populární série Star-Dance, když hvězdy tančí… Na tanečním parketu se tak předvede po akrobatickém lyžaři Aleši Valentovi a desetibojaři Tomáši Dvořákovi další známá sportovní osobnost.



V tréninku dostává kráska pořádně do těla, na Star-Dance se totiž poctivě připravuje.

„Je to náročné, ale snažím se, co nejvíc to jde. Trénuji, jak se dá, po večerech, po ránech. Třikrát, čtyřikrát v týdnu,“ svěřila se žena, která před pěti lety v japonské Ósace vybojovala titul vicemistryně světa ve skoku o tyči. Dnes je šéftrenérkou atletické Dukly a provozovatelkou mateřské školy.

Když má zhodnotit, jak se jí v tanečních daří, usměje se. „Je tam plno věcí, s kterými bojuju. Vesměs mi to docela jde. Poměrně dost si pamatuju. Je ale málo času vytancovat konkrétní tanec. Uvidíme, jestli v přímém přenosu nebudu mít trému,“ svěřila se bývalá tyčkařka.

Poté prozradila, co na její nápad říkal manžel Tomáš Janků. „Byl rád, že nebude muset tancovat on.“

Pro svého tanečního partnera, kterým je Jan Onder, jenž ve třetí sérii celou soutěž vyhrál s herečkou Danou Batulkovou, má jen slova chvály.

„Je takovej veselej, poměrně dost podobná povaha Tomášovi. Taková držka… (smích). Je to dobrý. Myslím, že jsme si sedli, a že si rozumíme,“ směje se.

VIDEO: Takhle se připravuje Kateřina Janků na účinkování ve Star Dance.

Bývalý tyčkařka Kateřina Janků, dříve Baďurová, se připravuje na taneční soutěž Star-Dance
Video se připravuje ...

Když si ale vzpomene na to, že soutěž brzy začíná, smích trochu opadne a zavládnou obavy. Z čeho?

„Že to bude přímý přenos, že budu dělat něco, co neumím. Abych nespadla, neuklouzla, nezlomila si podpatek. Musím si zvykat na publikum. Je to něco úplně nového,“ dodala.

Kvůli Star Dance se ale opět tuží a průprava profesionální sportovkyně je jí vhod. Při tréninku rozpustilého jivu bez problému předvedla stojku i přemet.

„Včera už mě Honza poprvé pochválil,“ chlubila se rozesmátá Baďurová hodnocením tanečního partnera.

Přitom zatím kromě tanečních nemá výraznější taneční zkušenosti. Informace o Star Dance zjišťovala i u bývalého desetibojaře Tomáše Dvořáka, který se v roce 2006 dostal mezi poslední tři páry.

„Bavila jsem se s ním o tom, že do toho půjdu. Smál se a řekl, že mi přeje hodně štěstí. Spíš mi říkal historky z tréninků, kde komu šlápl na nohu, co ho bolelo, co mu nešlo,“ říká Baďurová.

Roli celebrit letos ve Star Dance hrají také bývalý hokejista Martin Procházka, herci Dana Morávková, Barbora Poláková, Bořivoj Navrátil a David Švehlík, modelka Pavlína Němcová či zpěvák Petr Bende.

Celý rozhovor čtěte v pátečním deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud