9. listopadu 2012 • 21:32

Americké krásky vyměnily překážky za boby, hned při debutu braly bronz

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak je blízko od atletiky k jízdě v bobech, to opět dokázaly americké sprinterky Lolo Jonesová a Tianna Madisonová. V jejich prvním závodu Světového poháru v Lake Placid se totiž dostaly hned na stupně vítězů v závodech dvojbobů - Jonesová se svou pilotkou Jazmine Fenlatorovou obsadily druhé místo, Madisonová dobrzdila bob pod vedením Elany Meyersové na třetí pozici.



Závod vyhrály Kaillie Humphriesová a Chelsea Valiosová z Kanady, Američanky na ně ztratily 47 setin, respektive 48 setin sekundy.

Bývalá halová překážkářská mistryně světa Jonesová se rozhodla ke kariéře bobistky po nevydařené olympijské sezoně, kdy opět platila za jednu z favoritek, ale podobně jako už několikrát v minulosti na vrcholné letní akci nevyhrála. Stejně jako Madisonová věří, že se v bobech probojují na olympijské hry v Soči příští rok.

Madisonová rozběhla na londýnských hrách štafetu USA, která si doběhla nejen pro zlato, ale i pro světový rekord na 4x100 metrů. Jonesová má ve sbírce dva tituly z halového MS. Coby favoritka před čtyřmi lety na hrách v Pekingu zakopla na předposlední překážce, v Londýně letos skončila čtvrtá.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud